Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MInutu nakon polijetanja

Nakon polijetanja srušio se zrakoplov s 90 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srušio se u Sredozemno more. Pronađeno je 28 tijela, a nema vijesti o preživjelima.

Spasilačke službe počele su izvlačiti prva tijela s mjesta nesreće etiopskog zrakoplova koji se danas rano ujutro srušio u Sredozemno more neposredno nakon polijetanja iz Bejruta, a zasad nema vijesti o eventualno preživjelima, javljaju agencije. BBC piše kako je u avionu bilo 89 putnika s članovima posade, dok CNN navodi kako se u avionu u vrijeme pada nalazilo 90 putnika s članovima posade. Boeing 737 'Ethiopian Airlinesa' s nestao je s radara pet minuta nakon polijetanja iz Bejruta prema Adis Abebi po olujnom nevremenu. Srušio se tri i pol kilometra od obalnog sela Nameha, odnosno nekih petnaestak kilometara južno od libanonskog glavnog grada.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora" Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..."

Spasilačke službe, vojska i policijska misija UN-a dosad su pronašli 28 tijela. 'Sada je za nas najvažnije pronaći preživjele', rekao je na konferenciji za novinare premijer Sad Hariri, prenosi agencija AFP, navodeći da libanonske vlasti nemaju zasad nikakvih naznaka o preživjelima.Posao im otežavaju teški vremenski uvjeti na moru. Libanonski predsjednik Michel Suleiman na konferenciji za novinare izjavio je kako se 'zasad sabotaža može isključiti. Istraga će pokazati uzrok nesreće'. Spasilačke ekipe nastoje pronaći crnu kutiju kako bi ona otkrila što se doista dogodilo', rekao je premijer Hariri i najavio da su ronioci spremni krenuti u potragu.

Na zadnjoj kontroli bez ikakvih tehničkih problema

Svjedoci su izjavili kako si na nebu vidjeli vatrenu kuglu prije nego što se avion, koji je poletio za vrijeme nevremena, srušio u more. Većina putnika bili su Libanonci ili Etiopljani, a na listi putnika bila su i dva britanska državljanina, državljani Turske, Francuske, Rusije, Kanade, Sirije i Iraka, izviješteno je na internetskim istranicama Ethiopian Airlinesa.

Zrakoplov je letio za Adis Abebu, a u trenutku polijetanja vladalo je olujno nevrijeme, javila je njemačka dpa. Libanonske vlasti pokrenule su opsežnu spasilačku operaciju. Srušeni Boeing 737-800 izgrađen je 2002., a na zadnjoj kontroli 25. prosinca nisu bili uočeni tehnički problemi. Etiopska kompanija redovito leti u Libanon i prevozi poslovne ljude te stotine Etiopljana koji rade u Libanonu. Zadnja nesreća koju je zabilježila kompanija Ethiopian Airlines dogodila se u studenome 1996., kada su 175 putnika i posada poginuli pri padu otetog zrakoplova Boeinga 767 na Komorskom otočju. (Mi. Dr./H)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene