Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška nesreća

Srušio se zid na gradilištu trgovačkog centra u susjedstvu i poklopio radnike: Ima poginulih i nestalih

Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga
Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga Foto: Afp
U urušavanju potpornog zida u sklopu trgovačkog centra u izgradnji u Firenci trojica radnika su izgubila živote, a trojica su u bolnici. Za još dvojicom spasilačke službe tragaju pod ruševinama.

Trojica radnika su poginula, trojica su ozlijeđena, a za dvojicom se još traga nakon što se u petak nešto prije 9 sati urušio dio trgovačkog centra u izgradnji u predgrađu Firence. Navodno se srušio jedan potporni zid.

Guverner talijanske regije Toskane Eugenio Giani rekao je kako je u nesreći stradalo osam osoba, od čega su dvije prebačene u bolnicu. Kako javlja ANSA, ozlijeđeni radnici nisu životno ugroženi.

La Repubblica piše kako su iz ruševina izvučena trojica radnika, u dobi od 37, 48 i 51 godine. Sva trojica, rumunjske nacionalnosti, su ozlijeđena, a jedan je na intenzivnoj njezi. Na mjestu nesreće su i spasioci sa psima. Potragu otežava velika količina armiranog betona kojeg treba razkrčiti kako bi se došlo do stradalih.

Talijanska premijerka Giorgija Meloni o svemu se oglasila na društvenim mrežama.

"U svoje osobno ime i u ime cijele talijanske vlade, izražavam žaljenje zbog žrtava koje su stradale u urušavanju na gradilištu u Firenci“, napisala je i izrazila zahvalu pripadnicima svih službi koje su intervenirale u ovoj nesreći.

"Sa zebnjom pratim razvoj ove situacije. Izražavam sućut obiteljima stradalih", poručila je Meloni.

Radnici su gradili supermarket za lanac Esselunga. Predsjednica tvrtke Marina Caprotti rekla je da će sve trgovine Esselunga u Firenci poslijepodne biti zatvorene "u znak žalosti".

Nesreće na gradilištima prilično su česte u Italiji, a sindikati se redovito žale na neadekvatne radne uvjete na gradilištima i nedostatak provjera zdravstvenih i sigurnosnih tijela.

U Italiji je 2021. registriran 601 smrtni slučaj na radnom mjestu, što je druga najveća brojka u 27-članoj Europskoj uniji nakon Francuske, prema statističkoj agenciji bloka Eurostat.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene