Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Srbije

Vučić: Neću dopustiti odljev novca iz Agrokorovih tvrtki u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija neće dopustiti da domaće kompanije trpe štetu zbog "Agrokora", poručio je u srijedu srbijanski premijer Aleksandar Vučić na sastanku na kojem regionalne zemlje razmatraju zajedničke mjere radi zaštite Agrokorovih tvrtki na svom teritoriju.

Ministri trgovine i gospodarstva iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH analiziraju u Beogradu stanje nastalo krizom koncerna Agrokora i mjere kojima će zaštiti potrošače i radnike zaposlene u Agrokorovim podružnicama.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša"

Vučić je na početku sastanka rekao kako Srbija neće dopustiti odljev novca na štetu domaćih poduzeća, prenijeli su beogradski mediji.

"Tamo gdje ima neisplaćenih 20, 30, 40 milijuna eura to nećemo dopustiti da se preljeva na štetu domaćih kompanija", rekao je Vučić, ocijenivši da su u zaštiti domaćih poduzeća "moguće određene privremene mjere pred Gospodarskim sudom".

"Što se tiče Merkatora S, mi imamo izravan financijski ugovor sa slovenskim Merkatorom, a ne s Agrokorom. To nam daje neku vrstu neovisnosti s Agrokorom, ali u krajnjoj liniji u istoj smo situaciji", rekao je premijer.

Na sastanku sudjeluju slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek, ministrica ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić te dopredsjednik Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, a domaćini su Vučić i srbijanski ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Nakon uvodnog dijela sastanak je nastavljen iza zatvorenih varata, a vlada je nakon završetka najavila priopćenje.

U sastavu "Agrokora" posluje više od 60 poduzeća u regiji sa oko 60.000 radnika. Taj hrvatski koncern u Srbiji je vlasnik tvrtki Merkator S, Dijamant, Frikom, MG Mivela, Kikindski mlin i Nova sloga s oko 11.000 zaposlenih.

Početkom travnja Vučić je najavio da će vlada i Narodna banka Srbije pripremiti plan kako bi se osiguralo da se novac iz tvrtki povezanih s Agrokorom ne odljeva iz Srbije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene