Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda u Beogradu

Srpskim huliganima 240 godina zatvora za ubojstvo Francuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Viši sud u Beogradu osudio je danas na ukupno 240 godina zatvora grupu od 15 navijača Partizana optuženih za ubojstvo 28-godišnjeg Francuza Bricea Tatona u rujnu 2009. godine na Obilićevom vijencu u Beogradu.

Četvorica optuženih osuđena su na po 35, 32 i 30 godina zatvora zbog organiziranja napada na navijače francuskog kluba Toulouse 17. rujna 2009. godine na Obilićevom vijencu, gdje je teško pretučen Taton, piše Tanjug. Napad se dogodio neposredno prije održavanja nogometne utakmice Partizan-Toulouse. Na 35, odnosno 32, godina zatvora u odsustvu su osuđeni Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji se nalaze u bijegu i za kojima je raspisana međunarodna tjeralica.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Čak 14 optuženih Beograd: Počelo suđenje za ubojstvo francuskog navijača

>> Beograd: Počelo suđenje za ubojstvo francuskog navijača

Pravomoćnost kazne od 30 godina zatvora u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu čekaju vođa navijačke grupe 'Iridućibili' Ivan Grković (27) i jedan od vođa 'Alkatraza' Ljubomir Marković (29). Pored njih, zbog kaznenog djela teškog ubojstva na po 14 godina zatvora osuđeni su Vladan Suvajac, Jovan Karbić, Milan Vujović i Branimir Četnik.

Tatonu podignuta i spomen ploča

Na 12 godina zatvora zbog istog zločina osuđeni su Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać i Bojan Matijević. Stepa Petrović i Dejan Stanković osuđeni su na pet, odnosno četiri godine zatvora zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja. Svim osuđenima je produžen pritvor do pravomoćnosti presude, a vrijeme koje su proveli u pritvoru, računat će im se u odsluženje zatvorske kazne.

Tatonu su prilikom napad, podsjetimo, nanesene teške ozljede glave i mnoge druge ozljede, koje su, 12 dana kasnije, prouzrokovale njegovu smrt. Taton je od posljedica premlaćivanja preminuo u Kliničkom centru Srbije. On je u Beograd stigao s prijateljima dan prije kobnog događaja, da bi bodrio svoj nogometni klub Toulouse, otkud je i on bio rodom. Na mjestu stradanja Francuza u Beogradu postavljena je i spomen ploča, prenosi Mondo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene