Obavijesti Video Pretražite Navigacija
aHc Security Team

Srpski hakeri: Možemo srušiti svaki albanski portal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska zastava, himna i poruka 'Ovo vam je za Studenicu' pojavili su se na nekoliko internetskih stranica kosovskih institucija nakon što su albanski hakeri napali stranicu srpskog manastira.

Grupa od 6 srpskih hakera, koji se nazivaju 'aHc Security Team', a na okupu su od 2005. godine, pristali su putem maila komunicirati za srpski portal 24 sata.

Pročitajte i ovo Alma A. s djecom potraga i dalje traje Strašan slučaj šokirao regiju: Alma je s troje djece skočila u rijeku zbog muža nasilnika, objavili da su pronašli tijelo druge djevojčice Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

'Prema službenoj politici Republike Srbije Kosovo i Metohija su njezin sastavni dio. Zato i ostavljanje državnih obilježja smatramo potpuno normalnim. Ironično, ali pokušavamo skupiti i malo publiciteta, iako je to zadnja stvar koja nam treba, time što ostavljamo svoj Twitter profil kako bismo mogli efikasnije propagirati ono što radimo. Kad hakiramo neku stranicu ostavljamo i linkove do raznih dokumenata za koje smatramo da nisu puka manipulativna i emotivna propaganda kojoj je cilj ocrniti jednu stranu, već provjerene činjenice', napisali su hakeri.

>> Pametni telefoni na masovnom udaru hakera!

>> Hakeri najavljuju – uništit ćemo Facebook!

Za razliku od albanskih hakera koji, kako tvrde, ruše svaki srpski portal na koji naiđu, oni se tako ne ponašaju.

'Albanci na Kosovu žive oduvijek i s time nemamo problem, a institucije postoje tek odnedavno. Uostalom, rušenje internetske stranice neke pekare ne smatramo nekim podvigom', poručili su hakeri.

Iz čitave priče s napadima albanskih hakera, srpski kažu kako se može izvući i pozitivna strana.

'S jedne strane jača svijest o sigurnosti jer će biti više onih koji će dati prioritet pitanju: 'Kako se to dogodilo?', umjesto onog nepopularnog 'zašto'. S druge strane, možda nakon ovog natječaj za izradu državne internetske stranice neće dobiti Mile, Draganov sin, nego netko tko ima mozga'.

'aHc Security Team' je, kažu, jedini srpski hakerski tim, ali osim njih postoje i pojedinici s kojima su u stalnom kontaktu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene