Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE EUROPRIDEU

Srpska policija zabranila Paradu ponosa. Organizatori poručili da od šetnje ne odustaju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru "Europridea 2022" koja je trebala biti održana u subotu, 17. rujna.

U utorak je iz srpske policije poručeno kako zbog sigurnosnih razloga neće dopustiti Paradu ponosa koja je trebala biti održana u subotu u sklopu EuroPridea 2022 u Beogradu, no iz organizacije su uzvratili kako od šetnje ne odustaju.

Razlog zabrane je održavanje kontraskupa te potencijalne opasnosti od sukoba.

"U 14:15 dobili smo obavijest od MUP-a da se ne dopušta šetnja. U rješenju je navedeno kako je razlog zabrane sigurnost", izjavio je Goran Miletić, jedan od organizatora za portal Nova.rs.

Najavio je i žalbu na kojoj radi njihov pravni tim.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji - 1 Predvodili ih pravoslavni svećenici Uz slike Putina i Draže Mihajlovića: U Beogradu prosvjedovali protiv otkazanog EuroPridea

Pročitajte i ovo Ilustracija krizna vremena Vučić zabranio Paradu ponosa, pogledajte kako je to objasnio: "Nisam sretan zbog toga..."

U ponedjeljak na otvaranju EuroPridea organizatori su poručili da će šetati u svakom slučaju, kao i da je sramota što država ne dopušta svojim građanima da ostvare svoja prava i slobode.

"Ugrožavamo pravo manjine, ali je država pritisnuta svim mogućim problemima, moramo se baviti i hranom i sušom, energetskim problemima. Jednostavno, u nekom trenutku ne možete sve postići", ranije je izjavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da će parade biti "u neko drugo i sretnije vrijeme".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene