Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči lokalnih izbora

Srebrenicu preplavili leci s pozivom na protjerivanje Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srebrenici su noćas ispred zgrada i kuća u kojima žive srpske obitelji ostavljani leci s naslikanim ljiljanom i pozivom na protjerivanje Srba iz grada.

Na letku, koji nije potpisan, uz poruku 'Glasajmo za Srebrenicu' navodi se da je ovaj grad 'bio i bit će bošnjački', pišu Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Ilustracija Utvrđen identitet Mračna priča liječnika iz Brčkog: Novi detalji o fontani u koju su uzidane kosti ubijenih u Srebrenici

Policija je izvršila očevid i istraga je u tijeku. Predsjednik Boračke organizacije Srebrenica Miloš Milovanović rekao je za Srnu da su leci uglavnom ostavljani ispred srpskih stanova, što pokazuje kakav je cilj Bošnjaka za predstojeće izbore.

'Iz ovoga se vidi da je poruka jasna, i da je sve rečeno. Način na koji se ušlo u kampanju za nadolazeće lokalne izbore pokazuje da, ako Bošnjaci pobijede u Srebrenici, za srpski narod tu neće biti opstanka', smatra Milovanović.

>> 'Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice da bi spriječili krvoprolića u Siriji'

Zajednički kandidat SNSD-a i SDS-a za načelnika Srebrenice Vesna Kočević rekla je kako je neugodno iznenađena zbog letaka koji su uvredljivog sadržaja i navela da je ovaj slučaj uznemirio srpsko stanovništvo.

'Onaj ko je pisao, imao je namjeru da unese nemir među srpske stanovnike Srebrenice', zaključila je.

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je Srni da je ogorčen ovakvim porukama, te da garantira da to Bošnjaci nisu uradili. Prema neslužbenim podacima, u Srebrenici je oko 1000 novoregistriranih Bošnjaka i oko 200 Srba.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene