Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srđan Aleksić

Srbin koji je ubijen braneći Bošnjaka: Hrabri mladić dobit će ulicu u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradska služba za informiranje dio ulice Ivana Ribara preimenovat će u ulicu Srđana Aleksića, kao posvetu mladiću koji je ubijen dok je spašavao sugrađanina Bošnjaka.

Srpski mediji izvijestili su kako će ploča s imenom Srđana Aleksića biti postavljena u četvrtak na 23. godišnjicu Srđanove smrti, a postavljanju će prisustvovati i članovi Gradskog veća Grada Beograda Aleksandar Marković, Stevo Marušić i Dragomir Petronijević, tajnica Sekretarijata za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić i autorica filma dokumentarnog filma "Srđo" Sanja Dragićević, novinarka RTS-a, koja će se tom prilikom i obratiti prisutnima.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec"

Podsjetimo, Srđana Aleksića ubili su 1993. pripadnici Vojske Republike Srpske dok je od smrti spašavao svog prijatelja i sugrađanina Bošnjaka Alena Glavovića.

Skupina pripadnika Vojske Republike Srpske legitimirala je osobe na trebinjskoj tržnici, a nakon što su ustanovili da je jedan od legitimiranih Bošnjak, počeli su ga maltretirati i tući.

Srđan je priskočio u pomoć Glavoviću, a vojnici su ga pretukli na smrt. Imao je 26 godina. Jedan od napadača na Srđana, poginuo je tijekom rata, dok su ostali osuđeni na 28 mjeseci zatvora. Srđanu Aleksiću je posthumno dodijeljena Povelja Helsinškog odbora za ljudska prava u BiH.

Alen Glavović (44) danas sa suprugom i djecom živi u Švedskoj te kaže da svake godine kada dođe u BiH odlazi na Srđanov grob.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene