458144
458144
458144
458144
458144

Što je zajedničko slovenskom predsjedniku i prvoj dami SAD-a?

  • , 23.11.2016., 18:41
  • Autor:
  • komentara

Slovenski predsjednik Borut Pahor telefonski je razgovarao s novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, kao i s njegovom suprugom Melanijom Trump, rođenom Slovenkom, objavio je Pahorov ured.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

Kako se navodi u priopćenju, Pahor je u razgovoru izrazio želju za uspostavljanjem "bliskih osobnih veza" između nove američke administracije i Slovenije, a razgovarao je i s Melanijom Trump, suprugomDonalda Trumpa, rođenom Slovenkom koja se u SAD gdje je susrela budućeg muža preselila nakon uspješne manekenske karijere u Europi.

Predsjednik Pahor je prema priopćenju američkom kolegi čestitao na njegov pobjedi na izborima, te ga pozvao u posjet Sloveniji.

Trump je Pahora zamolio da prenese najbolje želje slovenskom narodu.

Pahor je imao i "srdačan razgovor" s Trumpovom suprugom i budućom prvom damom, te joj u svoje osobno ime i u ime svoje supruge Tanje zaželio svako dobro i mnogo uspjeha.

Slovenski se predsjednik i sam u mladosti, baš kao i Trumpova supruga, bavio manekenstvom, čime je dopunjavao studentski proračun, ali je rano "zaplivao" u političke vode.

Pahor važi za najpopularnijeg slovenskog političara, ali i jednog od najiskusnijih iako je samo sedam godina stariji od Melanije Trump. Do sada je bio predsjednik parlamenta, predsjednik vlade, a sada mu teče četvrta godina prvog predsjedničkog mandata. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se