Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosan na suradnju

Tadić predstavio novi Fiat 500 na auto showu u Švicarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicije i proizvodnja spašavaju gospodarstvo, zna to i srbijanski državni vrh. Na jednom od najprestižnijih sajmova automobila vozilo koje se proizvodi u susjednoj zemlji predstavio je predsjednik Boris Tadić.

Nekada Fićo, danas Fiat 500 L. Nova verzija legendarnog automobila proizvodi se u Kragujevcu. Srbija je privukla investitore i zaposlila radnike. A taj jedan tip automobila koji će proizvoditi samo u kragujevačkoj tvornici za Srbiju znači: povećanje izvoza jednu i pol milijardu eura. Ne čudi onda što je na ženevskom sajmu automobil predstavio šef države.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

'Ovo je jako, jako važno. Prije mnogo desetljeća proizvodili smo Fiat 500. Ovo je druga takva suradnja. Na to sam vrlo ponosan', istaknuo je Tadić. S predsjednikom i prvi čovjek torinskog proizvođača. 'Nije to pitanje samo plaća. Pronašli smo, kako je predsjednik Tadić rekao uvjete koji su ulaganje u Srbiju učinili idealnim. Dogodilo se da su odgovarali gospodarskim smjernicama srbijanske vlade i sretni smo što možemo biti partneri u ovom poslovnom pothvatu', rekao je predsjednik Uprave Fiata Sergio Marchionne.

Srbijanski vrh itekako se angažirao na međunarodnoj gospodarskoj sceni. U Bruxelles je potpredsjednik vlade pjevao i plesao zabavljajući goste na forumu investitora, u Ženevi Tadić otkriva novi automobil. Do kraja godine iz kragujevačkog pogona izaći će 90 tisuća automobila, a ukupno se planira 300 tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene