Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osma runda

Srbijanski državni vrh sastavlja izaslanstvo za pregovore s Prištinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh Srbije odlučuje o sastavu izaslanstva, koje s premijerom Ivicom Dačićem u utorak putuje u sjedište Europske unije na osmi krug pregovora s Prištinom.

Prošlog je tjedna iz Bruxellesa i Washingtona pozvan i vicepremijer Aleksandar Vučić da se pridruži beogradskom  pregovaračkom timu.

Pročitajte i ovo Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi" Andrej Plenković, Ivan Penava Parlamentarni izbori 2024. Novi tjedan, nova Vlada? Pregovori ulaze u novu fazu

Nikolićev savjetnik: 'Situacija je dramatična'

Najviši državni dužnosnici sastali su se prije nekoliko dana, a nakon tih konzultacija savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić ocijenio je da je 'situacija dramatična'.

'Nalazimo se u dramatično teškom trenutku, kao pred pregovore u Daytonu i Rambouilletu', rekao je Đurić.

Uoči razgovora 2. travnja srbijanski mediji prenose uglavnom suzdržane komentare visokih dužnosnika.

>> Dačić: Ashton već spakirala svoje fascikle i krenula proglasiti kraj pregovora

Ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić navodi za Blic da 'nije moguće raditi bilo kakve procjene' i da je za postizanje dogovora u Bruxellesu potrebna veća kooperativnost druge strane.

'Očekujem da se u utorak u Bruxellesu dogodi nešto racionalno i da druga strana iziđe u susret i učini neki ustupak. Tek tad bit će moguće govoriti o dogovoru.'

Potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić, pak, drži da će, ako ne bude postignut dogovor i ako Srbija potom ne dobije datum za početak pregovora s EU-om, za najmanje dvije naredne godine biti zaustavljene eurointegracije, te da će vlada Srbije sigurno dospjeti u tešku poziciju. U posljednjoj rundi razgovora, nakon koje je šefica eurodiplomacije Catherine Ashton premijere Srbije i Kosova Ivicu Dačića i Hashima Thacija izvela pred kamere da priopće do koje su točke stigli,a obojica su istaknula da je 'postignut određeni napedak, ali ne i dogovor'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene