Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEMA I ARBITRAŽA

Srbijanska i slovenska vlada održale zajedničku sjednicu, čelnici razgovarali i o granici s Hrvatskom

Ana Brnabić i Miro Cerar (Foto: Dnevnik.hr)
Ana Brnabić i Miro Cerar (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ana Brnabić i Miro Cerar (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Srbijanska premijerka Ana Brnabić se pita kako riješiti probleme granica u regiji ako dvije zemlje ne mogu postići dogovor niti se poštuje arbitraža, dok je slovenski premijer Miro Cerar ponovio da Slovenija od presude neće odustati.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić u posjetu je Sloveniji. Povela je cijelu vladu i brojne gospodarstvenike. Dvije vlade održale su zajedničku sjednicu, a dvoje premijera i zaseban sastanak. Jedna od tema bila je arbitražna presuda o granici Hrvatske i Slovenije. Brnabić se pita kako riješiti probleme granica u regiji ako dvije zemlje ne mogu postići dogovor niti se poštuje arbitraža, dok je Cerar ponovio da Slovenija od presude neće odustati.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Sjednica predsjedništva Vučić: "Brnabić više neće biti predsjednica Vlade Srbije" Miro Cerar i Andrej Plenković (Foto: Pixell) - 3 Slovenski mediji pišu "Odgovor na pitanje može li u graničnom sporu s Hrvatskom doći do pomaka treba tražiti na slovenskoj strani"

''Osigurali smo ribarima sa slovenske strane svu potrebnu pravnu pomoć, ali i financijska sredstva za pokrivanje njihovih troškova, svega što bi ih moglo opteretiti. Naši ribari ne smiju osjetiti nikakav financijski ili bilo kakav drugi teret'', kazao je Cerar.

''Komplicira situaciju na Zapadnom Balkanu i mi se u tom smislu nadamo stvarno da će se rješenje ubrzo naći i da će to rješenje biti jedan model koji će i druge zemlje onda moći pratiti'', rekla je Brnabić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene