Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ispitivanju

SRBI TVRDE - 'Zadržali smo muškarca s putovnicom s imenom jednog od napadača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska policija u subotu je zadržala migranta sa sirijskom putovnicom u kojoj su pronađeni isti podaci kao i podaci na putovnici koju je francuska policija pronašla na mjestu napada, tvrde srpski mediji.

Sirijska putovnica koja glasi na ime Ahmada Al Mohammada pronađena je kod francuskog nogometnog stadiona Stade de France, nedaleko od tijela bombaša samoubojice, koji se sa još dvojicom, raznio kod stadiona u petak navečer.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području" Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi

'Dokument s istim imenom i istim podacima no s različitom forografijom, fotografijom drugog muškarca, pronađen je u subotu kod drugog migranta koji se u tom trenutku zatekao u registracijskom centru u Preševu. Migrant je zadržan na ispitivanju', javlja srpski Blic koji navodi kako je i druga putovnica najvjerojatnije krivotvorena.

BiH odgovorila na prijetnje džihadista - Ozbiljno razmišljaju o nekoliko stvari

Vjeruje se da su ovi muškarci s istim putovnicama, a različitim fotografijama, na neki način povezani. Slučaj će biti istražen zbog činjenice da je kod obojice muškaraca pronađena ista, krivotvorena sirijska putovnica za koju se vjeruje da je izrađena u Turskoj.

Grčka i srpska policija potvrdile su da putovnica pronađena kod stadiona u Francuskoj, gdje je izveden jedan od napada, glasi na ime muškarca koji je registriran kao izbjeglica u listopadu kod grčkog otoka Lerosa, koji je nekoliko dana kasnije zatražio azil u Srbiji.

Francuski istražitelj kazao je tijekom jutra da ove činjenice još uvijek nisu potvrđene, no da otisci prstiju bombaša samoubojice koji se raznio kod stadiona, odgovaraju podacima zabilježenima u listopadu u Grčkoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene