Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže pomoć svjetskih institucija

VIDEO Srbija traži prestanak proslave Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Beogradu su se u ponedjeljak na parastosu, odnosno crkvenom spomenu, uz polaganje vijenaca okupile udruge Srba izbjeglih iz Hrvatske. One su, uz nazočnost državnih dužnosnika, tražile pomoć od svjetskih institucija kako bi im se priznalo i nadoknadilo ratno stradanje. Koje, kako kažu, Hrvatska već 19 godina uporno slavi.

Srbija traži prestanak proslave Oluje. Traže da se kazne zločini nad Srbima te da se obeštete obitelji žrtava. 'Hrvatska iako je ušla u EU nije napravila ništa po pitanju Srba koje je protjerala, hiljade i hiljade, i još veća žalost što ta Europa šuti', kaže jedan sudionik parastosa, inače izbjeglica iz Hrvatske, za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Ilustracija RATNI ZLOČIN Podignuta prva optužnica u Srbiji za Oluju: Četvorka optužena za raketiranje izbjegličke kolone. Pilot Borović: "Nisam sudjelovao u tome"

U Hrvatskoj se, tvrde srbijanske udruge, još uvijek krše ustavna prava srpske manjine. 'Dobar primjer je gotovo kukluxklanovski odnos prema ćirilici', kaže Čedomir Antić, predsjednik Naprednog kluba.

Srbijanski ministar Stefanović: Oluja nije prigoda za slavlje

'Mi moramo da razmišljamo o ovom narodu, kako da ove ljude još bolje integriramo i njihova prava i njihovu imovinu', kaže Nebojša Stefanović, srbijanski ministar unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova je poručio da će se Srbija brinuti za budućnost prebjeglih Srba, a da se njihovom prošlošću mora pozabaviti Hrvatska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene