Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga namjeru zvati

Srbija: Nikolić očekuje dogovor s Vučićem, Vučić šuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić očekuje da će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije i ne želi nikakve podjele, izjavila je u četvrtak za rusku agenciju “Sputnjik” savjetnica predsjednika Nikolića, Stanislava Pak.

"Građani očekuju jedinstvo i slogu i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga povjerenja građana ga obvezuje da nastavi aktivno sudjelovati u izvršnoj vlasti", kazala je Pak.

Prema njezinim riječima, svako drugo rješenje bilo bi loše prije svega za Vučića, a potom i za cijelu Srbiju.

"Vijest o kandidaturi je iskorištena da ga pojedinci svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS", istaknula je Pak dodavši da "njih dvojicu nitko ne može posvađati, iako to mnogi jedva čekaju".

Ona je rekla da su "takvi pošli u obračun s Nikolićem jer, po njima, on nema pravo misliti kako zna što je dobro za Srbiju".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

"Zanimljivo je da nisu prenijeli predsjednikove riječi da će se prvi put oglasiti tek nakon postignutog dogovora s Aleksandrom Vučićem", navela je ona.

Prema saznanjima Prve TV, Nikolić je Vučiću uputio pismo kojim, u zamjenu za potporu njegovoj predsjedničkoj kandidaturi, traži čelno mjesto u Srpskoj naprednoj stranci i srbijanskoj vladi, a na to pismo Vučić nije odgovorio.

Blic navodi da je komunikacija između premijera i predsjednika Srbije “pukla” u srijedu navečer kada je neslužbeno objavljeno da bi se Nikolić kandidirao za šefa države i da “više nema nazad”.

Nikolić je tražio sve ono što je svojevremeno, kako on smatra, prepustio Vučiću: mjesto premijera i stranku, kaže sugovornik Blica koji tvrdi da je je imao uvid u pismo.

Po tvrdnjama neimenovanih izvora iz vlade, "Vučić nema namjeru pozvati Nikolića", a "i ne očekuje Nikolićev poziv", jer ga "više ne zanima".

U izjavi za Kurir Nikolić je ustvrdio da neće donositi nikakvu odluku prije dogovora s Vučićem i da "nikog neće stavljati pred svršeni čin". "Tako sam obećao i nikada ne gazim svoju riječ, mada je jasno da se SNS ponaša kao da nema vremena pričekati odgovor i zajedničku izjavu obećanu građanima. Ovako se ponašam zato što volim Srbiju, a ne vlast", rekao je Nikolić.

Aktualni srbijanski predsjednik objavio na svom Twiter profilu u srijedu navečer, nakon što je dan ranije čelništvo SNS-a odlučilo za novog šefa države kandidirati Vučić, da "nema uzmicanja ni povlačenja", a mediji su prenijeli da je on odlučio sudjelovati u izbornoj utrci.

Središnji odbor Srpske napredne stranke zakazao je sjednicu u petak kada će situacija oko Vučića i Nikolića biti jasnija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene