Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adio, pamet

Srbija: Kineziterapija digla narod protiv Kineza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nepoznavanja medicinske terminologije mještani Knjaževca i okolnih sela u Srbiji su pomislili da su u loklanom domu zdravlja Kinezi otvorili ordinaciju za akupunkturu.

Mještani Knjaževca, ali i četrdesetak okolnih sela su, zbog nepoznavanja medicinskih vježbi kineziterapije, povjerovali su da je direktor lokalnog zdravstvenog centra iznajmio prostorije kineskim doseljenicima za 'trgovinu i akupunkturu', piše srbijanski tisak.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija

Prema riječima zaposlenih u ZC Knjaževac, neki su bili zapanjeni što je direktor 'zaposlio Kineze', drugi su bili zadovoljni jer su smatrali da je uvedena akupunktura, a pojedinci nisu ni htjeli otići na propisanu terapiju jer su sumnjali u medicinsko znanje te nacije.

'Kod nas u Minićevu se učas pronio glas o tome, a mene su napali ovdašnji Romi buneći se zašto ima Kineza liječnika, a nijedan njihove nacionalnosti. Jedan mještanin obližnjeg sela Debelica mi se narugao rekavši da odosmo u propast jer su Kinezi počeli trgovati i po bolničkim sobama, a direktora bolnice su potkupili pa im je trgovinu nazvao 'Terapija'', ispričao je jedan mještanin Minićeva.

'Možda je naziv nekome zbunjujući, ali kineziterapija je, zapravo, naziv za terapiju pokretom. Riječ 'kinezi' potiče iz latinskog i doslovno znači 'pokret', objasnio je Mikica Vidojević, direktor knjaževačkog zdravstvenog centra.

'To su vježbe živaca i mišića gdje se ne koriste magneti ili struja, a uključena je i vježba disanja. Nisam očekivao da će naziv izazvati toliku pomutnju', rekao je kroz smijeh Vidojević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene