Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Datum početka pregovora stiže naknadno

Srbija ispunila uvjete za status kandidata za EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je ispunila uvjete za dobivanje statusa kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji.

To je zaključeno na sastanku Vijeća za opće poslove. Potrebne uvjete Srbija je ispunila nakon što je s Prištinom postignut sporazum o sudjelovanju Kosova na regionalnim sastancima. To bi za dva dana na sammitu u Bruxellesu trebali potvrditi čelnici zemalja Unije. Datum početka pregovora odredit će se naknadno. Očekuje se da bi mogao biti određen na samitu Europske unije u prosincu.

Pročitajte i ovo Baby Lasagna Stigle i reakcije Srpska televizija prekinula prijenos prije nastupa Baby Lasagne: "To su učinili jer Winnie Pooh dolazi" Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..."

>> EU: Srbija na putu prema kandidatskom statusu

'Vjerujem da smo veoma blizu dobrim vijestima. Većina zemalja članica je za dodjelu kandidatskog statusa Srbiji. Ako se ova odluka ne donese danas, očekujemo da će se odlučiti kako bi je trebalo donijeti prije sljedećeg sastanka Europskog Vijeća. Srbija zaslužuje status kandidatkinje', rekao je Jose Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije.

'Srbija prihvaća sve uvjete koji su u skladu s kopenhaškim kriterijima, ali neće prihvatiti nešto što nije u skladu s njima. to je čvrst stav srbijanske vlade', tvrdi predsjednik Boris Tadić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene