Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija gubi Vojvodinu i Sandžak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku vrha obavještajnih službi SAD-a, Velike Britanije i Njemačke otvoreno je pitanje statusa Vojvodine, ali i Sandžaka, odnosno Raške oblasti, prenosi Kurir.

Beogradski list piše da su na tom sastanku donesene najbitnije odluke i smjernice vezane za vanjsku politiku navedenih zapadnih zemalja o ovom pitanju.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

'Iako je cijeli razgovor bio koncentriran na Vojvodinu, ipak su se prisutni predstavnici ovih službi dotakli i pitanja Sandžaka. Jedan od sudionika sastanka pitao je koliko će situacija s Vojvodinom remetiti predviđenu dinamiku razgradnje srpske države. Nakon rješenja Vojvodine, prelazi se na rješenje Sandžaka', citirao je Kurir neimenovani izvor koji je naglasio kako je SAD ipak bila suzdržanija vezano za tu temu od ostalih te kako su sudionici upozorili da se problem Vojvodine ne može uspoređivati sa Sandžakom.

>> Počelo stvaranje neovisne Vojvodine?

'Oni su tvrdili da je u Sandžaku, prema podacima kojima oni raspolažu, velika prednost terorističke organizacije Al-Quaide i da dugoročno gledano to može predstavljati opasnost za njihove interese', kazao je neimenovani izvor.

'Kada završi farsa s haškim sudom, slijedi odvajanje Vojvodine i Sandžaka', rekao je Dragan Todorović, visoki funkcioner SRS-a komentirajući hapšenje Stojana Župljanina.

Podsjetimo, u vojvođanskoj Skupštini prije dva je tjedna donesen novi Statut Vojvodine po kojem će ta sjeverna srbijanska pokrajina moći zaključivati međunarodne ugovore, osnivati predstavništva u inozemstvu, donositi odluke u području poljoprivrede, obrazovanja, gospodarstva i zdravstva, a pokrajinom će upravljati vlada, a ne, kako je do sada bilo, Izvršno vijeće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene