Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene alternativne ceste

Srbi postavili nove barikade na sjeveru Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbi sa sjevera Kosova postavili su u subotu navečer nove barikade na magistralnoj cesti između Leposavića i Prištine u mjestu Rudare kod Zvečana.

Srbi su postavili barikade nakon što su pripadnici KFOR-a u subotu ujutro zatvorili alternativne cestovne pravce na sjeveru Kosova koje su koristili Srbi, izbjegavajući službene granične prijelaze prema Srbiji, javljaju prištinski elektronički mediji.

Nove barikade postavljene su na istom mjestu s kojeg je KFOR uklonio barikade prije dva tjedna, kada je izbio sukob između srpskih prosvjednika i pripadnika KFOR-a.

KFOR je priopćio u subotu da je akcija izvedena kako bi se onemogućili nezakoniti prijelazi granice izmedju Kosova i Srbije.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

>> Od 15. lipnja zabranjen ulazak na Kosovo sa srpskim registracijama

"Zatvaranje ilegalnog prijelaza omogućava postrojbama KFOR-a da ispunjavaju svoje osnovne zadatke, kako bi doprinjeli sigurnom i mirnom okruženju", priopćio je KFOR, navodeći da će se korištenjem službenog graničnog prijelaza normalizirati situacija.

Državni tajnik srbijanskog Ministarstva za Kosovo Oliver Ivanović izjavio je da je akcija KFOR-a nepotrebna i da je podigla tenzije.

Nekoliko stotina Srba iz svih mjesta na sjeveru Kosova prosvjedovalo je u petak protiv odluke kosovskih vlasti kojom se zabranjuje kretanje vozilima s registarskim oznakama kosovskih gradova, izdanima u Srbiji.(Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene