Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Jarinju i Brnjaku

Od 15. lipnja zabranjen ulazak na Kosovo sa srpskim registracijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je danas da će od sljedećeg tjedna, od 15. lipnja, automobilima sa srpskim registracijskim pločicama koje imaju prefiks kosovskih gradova biti zabranjen ulazak na Kosovo preko graničnih prijelaza Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova.

To praktički znači da uredba o obveznim kosovskim pločicama vrijedi za cijeli teritorij Kosova, uključujući i sjeverni dio gdje su Srbi u većini i gdje se ne priznaju kosovski zakoni.Kosovski ministar policije je pojasnio kako bi "od 15. lipnja trebalo očekivati da Eulex zabrani kretanje vozilima sa spornim registracijskim oznakama preko prijelaza na sjeveru" i da je "dobrodošlo ako predstavnici Misije EU na Kosovu mogu provesti tako nešto", očito aludirajući kako će u suprotnom, uslijediti akcija kosovske policije.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

>> Jahjaga: Nema podjele Kosova i razmjene terotorija

Podsjetio je da je "rok za preregistraciju automobila sa srpskih na KS ili RKS pločice istekao i neće biti produžen" dodajući kako je donio odluku da je rok za promjenu vozačkih dozvola koje je građanima Kosova izdao MUP Srbije, do 1. rujna.Glasnogovornica Eulexa Irina Gudeljević izjavila je Tanjugu da će Eulex postupno implementirati odluku o slobodi kretanja, koja se odnosi i na registracijeke pločice vozača čije je prebivalište na Kosovu, a koja je, kako je podsjetila, rezultat dijaloga vlasti Beograda i Prištine u Bruxellesu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene