457851
457851
457851
457851
457851

Sportski hotel koji će oduševiti i one koji nisu sportski tipovi

  • , 18.11.2016., 09:09
  • Autor:
  • komentara

Čak i ako niste sportski tip oduševit će vas Hotel Šport u Dolenjskoj.

 
 
 
 
Sportski hotel (Dnevnik.hr)
Sportski hotel (Dnevnik.hr)

Sasvim uklopljeno u ugodnu vizuru sobe smještene su razne sportske sprave kojima se možete poslužiti. U mojoj su bile švedske ljestve i pilates lopta, a u pojedinim su TRX trake, dok je u hodniku raspoloživa vreća za boks. Zgodno je proći pokraj nečega u što možete udariti, nečega što dapače i stoji na tom mjestu da biste u to udarili. Sasvim ležerna i sama mogućnost istresanja negativne energije, bile je dovoljna da me napuni pozitivnom energijom.

Ugodno osoblje, diskretno i nenametljivo pomoći će vam s čim god vam treba. To su glavne crte dojma koje su na mene ostavile Terme Krka.

Iako osobno nisam poseban ljubitelj sporta, čim sam se probudila u Hotelu Šport, rastegnula sam se na ljestvama i napravila nekoliko vježbi s pilates loptom uz snažan hip hop ritam Nicki Minaj, a dan mi je odmah počeo s pojačanom dozom energije.

U prizemlju hotela nalaze se saune i bazen veličine 20 kvadratnih metara s odijeljenim plitkim dijelom za djecu u kojem se nalazi mali tobogan. 

Pogled s velike terase sobe pružao se na pitomo brdašce ispunjeno smirujućim zelenilom.

Nakon Hotela Šport bilo je vrijeme za nešto otmjenije – dvorac Otočec koji se, kao i Hotel Šport, nalazi u blizini granice s Hrvatskom. Hotel Dvorac Otočec nalazi se na malom otoku okruženom rijekom Krka. Upravo kada smo bili u njemu sredinom studenog, razina rijeke se podigla, ali u dvorcu kažu da ga nikada nije poplavila.

U svakom kutu dvorac odiše otmjenošću, što i ne čudi s obzirom na to da cijenom od oko 300 eura za noć ugošćuje uglavnom imućniju klijentelu. Od 2009. godine dio je svjetskog udruženja dvoraca Relais & Chateaux koje članove obvezuje na poštovanje predanosti osnovnoj ideji ”Zagrljaj 5C”, koja označava – Courtoisie (uljudnost), Charme (šarm), Charactere (značaj), Calme (spokojnost) i Cuisine (vrhunska kuhinja).

U sklopu Termi Krka su i Dolenjske toplice čija je posebnost lječilišni park sa botaničkom stazom. Osnovan je još 1898. godine, kada je, između ostalog, zasađen drvored kestena. U parku raste više od 100 različitih drvnih i grmovitih vrsta. Opušta već i sama šetnja po toj idiličnoj prirodi.

Prvi pisani trag o Dolenjskim Toplicama seže u 1228. godinu, a arheološka nalazišta upućuju da je brežuljak Cvinger, zapadno od današnjeg naselja, dobro utvrđena naseobina još 5. stoljeću pne. Još i danas su vidni obrambeni nasipi, te nekadašnje postoje na putu iz doline Krke u Belu krajinu.

Prvu kupališnu zgradu dao je sazidati knez Ivan Vajkard I. Auersperg Turjaški, još sredinom 17. stoljeća – dao je obzidati i pokriti jednog od tri izvora termalne vode. Između 1767. i 1776. godine, izgrađen je i danas još markantni hotel Vital. Od objave prve analize vode, u Beču su Dolenjske Toplice slovile za jedno od najuglednijih lječilišta austro-ugarske monarhije.

Dio Dolenjskih toplica je hotel Balnea koji u svom sadržaju također nudi bazene, saune i wellnes tretmane, a najveća svjetska putnička internet stranica TripAdvisor, na osnovu mišljenja i ocjena gostiju, hotelu Balnea i njegovim uslugama, dodijelila je prestižnu nagrado za izvrsnost.

U Balnei me posebno impresionirao osjećaj za unutrašnje uređenje i sklad arhitekture s kreativnom ekspresijom interijera. Sasvim moderni komadi namještaja odišu svojevrsnim retro ambijentom u odličnom spoju s doživljajem za prostor.

U blizini su i ekološke terme Snovik koje su smještene na najvišoj nadmorskoj visini od svih termi u Sloveniji. Oaza je to dobrog raspoloženja: masaža, kozmetičkih usluga, saune. U sklopu njih je i restoran Potočka, poznat po ukusnim domaćim pastrvama i jelima iz ekološki proizvedene hrane. Možete otići i na tematske pješačke, biciklističke i planinarske ture. Pješačke staze su dobro označene i vode do najviših vrhova. Gondola i žičara rade svaki dan tijekom godine.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se