Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osovina Junker/Schulz

SPD i Merkel za Martina Schulza na čelu Euorpskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Izbor Junckera za predsjednika Komisije i izbor Schulza za predsjednika Europskog parlamenta moraju biti povezani', rekao je Sigmar Gabriel, čelnik SPD-a.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla u petak da podržava kandidaturu Martina Schulza za predsjedništvo Europskog parlamenta, poput socijaldemokrata SPD-a s kojima vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBORI U NJEMAČKOJ Bivši nogometaš, gradonačelnik, liječeni alkoholičar i vlasnik knjižare u utakmici života Slika nije dostupna Priznao poraz Izbori u Saarskoj: "Početak kraja čarolije Martina Schulza"

'Ako je Martin Schulz, dosadašnji predsjednik Europskog parlamenta, kandidat socijalista, onda će njemački zastupnici PPE (Europske narodne stranke, konzervativna) podržati Martina Schulza na tom mjestu', rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu sa svojim estonskim kolegom Taavi Roivasom.

Šef SPD-a Sigmar Gabriel je ranije rekao da njegova stranka želi ponovo izabrati Martina Schulza u predsjedništvo Europskog parlamenta u sklopu paketa koji sadržava i imenovanje konzervativnog Jean-Claude Junckera za predsjednika Europske komisije.

'Izbor Junckera za predsjednika Komisije i izbor Schulza za predsjednika Europskog parlamenta moraju biti povezani', rekao je Sigmar Gabriel, koji je također ministar gospodarstva i zamjenik kancelarke Mekrel u vladi velike koalicije, u razgovoru za web stranicu tjednika Spieleg.

Cameron zaprijetio: Ako taj lik bude predsjednik Europske komisije, Britanija izlazi iz EU

'Trebamo jaku osovinu Juncker/Schulz za izazove u Europi', rekao je Gabriel koji inzistira da Schulz bude izabran prije imenovanja Junckera.

U zamjenu SPD kojeg su pretekli kancelarkini konzervativci na posljednjim europskim izborima, odbio je mjesto europskog povjerenika rezervirano za Njemačku.

'SPD će prihvatiti povjerenika Unije (CDU, CSU, njemački konzervativci) ako Schulz bude izabran za predsjednika Europskog parlamenta', rekao je predsjednik njemačkih socijaldemokrata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene