Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Par pronađen u kabini

Nakon para koji je na medenom mjesecu, na kruzeru pronađen i treći putnik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su na nasukanom talijanskom kruzeru uspjeli doći do troje putnika.

Vatrogasci su par iz Južne Koreje  pronašli u kabini, a prije toga su čuli glasove muškarca i žene nekoliko paluba ispod one koju su pretraživali. Mladi bračni par je na kruzeru bio u sklopu svog medenog mjeseca. U operaciji spašavanja sudjelovalo je 35 vatrogasaca. Nekoliko sati kasnije je pronađen i treći putnik.

Točan broj nestalih još nije poznat. Prefekt Grossetta Giuseppe Linardi potvrdio je da su u nesreći poginule tri osobe, dodavši da je nestala 41 osoba, no glasnogovornik obalne straže Cosimo Nicastro procjenjuje da još nedostaje između 50 i 60 putnika.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Slika nije dostupna Brodolom Costa Concordia 'Vlasnici i posada su znali da je crna kutija pokvarena'

Spasioci su pronašli još dva tijela, čime je broj poginulih porastao na pet.

Nesreća se dogodila u petak navečer kada je Costa Concordia, prevozeći 4229 osoba, udarila u stijenu u blizini otoka Giglia.

Kapetan broda se 'nespretno približio otoku Gigliu i udario u stijenu koja se zabila u lijevi bok broda zbog čega se brod nagnuo i u njegov je trup za nekoliko minuta prodrla golema količina vode', izjavio je sudac Grosseto Francesco Verusio novinarima.

>> Potresna ispovijest Hrvatice: Kapetan pobjegao, pomagalo nam pomoćno osoblje!

Kapetan Schettino, kojemu je tužiteljstvo nakon ispitivanja odredilo pritvor, branio se da je brod udario u stijenu koja nije upisana u nautičke karte, što obalna straža odbacuje.

U nesreći su 42 osobe ozlijeđene, od kojih dvije teško.

Spasioci su najavili kako će se i noćas nastaviti akcija potrage za preostalim nestalim osobama. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene