Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spasio se od napada morskog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eric Nerhus, 41-godišnji vozač iz Australije, uspio se spasiti od sigurne smrti iz ralja velike bijele psine zadavši joj karatistički udarac u oko, objavili su u utorak očevici i pripadnici spasilačke službe.

Okršaj morskog grabežljivca i vozača zbio se nekih 400 kilometara južno od Sydneyja nedaleko od Cape Howea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ralje FOTO: Igra sa životom Slika nije dostupna Britanci u strahu: Ribič snimio veliku bijelu psinu

Neman je Nerhusa zgrabila za glavu, zdrobivši mu ronilačku masku, preciznije doslovce mu zarinuvši masku u nos koji je time slomila, kazao je očevidac Dennis Luobikis i pojasnio da je životinja žrtvi zadala rane u donjem dijelu glave koju je "gotovo progutala".

Zatim se morski pas, a vjeruje se da je to bila tri metra duga
velika bijela psina, malo udaljilo kako bi žrtvi zadao drugi ugriz. Tada je svoje ralje sklopila oko Nerhusova trupa o čemu svjedoče duboke bočne rane. 

U tom dramatičnom trenutku Nerhus se uspio istrgnuti iz ralja i udariti neman u oko, kazao je djelatnik spasilačke ekipe.

Nerhusa je iz vode izvukao njegov 25-godišnji sin, a hrabri vozač zatim je bio prebačen helikopterom u bolnicu. Bio je u šoku, s velikim gubitkom krvi, teškim ozljedama glave, tijela i lijeve ruke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene