Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomaže u potrazi

VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Pas Roger
Pas Roger Chen Chi-Mai/Facebook
Aktualno Galerija Pas Roger Pas Roger Foto: Chen Chi-Mai/Facebook Pas Roger Pas Roger Foto: Chen Chi-Mai/Facebook Pas Roger Pas Roger Foto: Chen Chi-Mai/Facebook +0 Pas Roger nagrađen za uspješan posao Galerija 1/4 >>
Najmanje 13 ljudi smrtno je stradalo u razornom potresu magnitude 7,2 stupnja po Richteru koji je pogodio Tajvan. Tijela stradalih, zarobljena ispod ruševina, i dalje traže spasioci - kojima pomaže i pas Roger.

Osmogodišnji labrador Roger osvojio je srca Tajlanđana nakon što je pronašao i spasiocima pokazao gdje se nalaze tri tijela stradalih u snažno pogođenom nacionalnom parku Taroko.

Roger je pas pred mirovinom jer je u spasilačkoj službi već pet godina. No on ne bi ni postao spasilac da ga nije odbila policija. Naime, Roger je kao štene trebao biti treniran za policijskog psa za potragu za drogom, no zbog zaigrane prirode nije bio dobar kandidat i umjesto toga postao je spasilac.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Prepucavanje se nastavlja Butković objavio video o Milanoviću: "Zahvaljujući članu tvoje stranke razotkriven si kao najobičniji lažljivac"

"Ne kažem da nije bio dobar ili da se nije slagao s drugima. Kriterij je za policijske pse da ne smiju biti prenemirni i neovisni, no to su atributi koje želimo kod spasilačkih pasa", kazao je gradonačelnik grada Kaohsiunga Chen Chi-Mai, koji je pohvalio Rogera i na Facebooku napisao: "Roger je certificiran za traženje u ruševinama. U početku je oklijevao, ali onda je odlučno stao ispred jednog mjesta i spustio glavu", opisao je gradonačelnik i dodao kako je Rogerov vodič prema tome vidio da je pas nešto pronašao, prenosi ABC News.


Osim pohvala, nakon uspješnog posla Roger je dobio i dovoljno poslastica i igračaka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene