Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretukli ih palicama

Španjolski studenti prosvjedovali zbog policijskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće španjolskih studenata jučer je prosvjedovalo protiv navodnog policijskog nasilja, dan nakon nakon što je policija uhitila 25 prosvjednika i navodno ozlijedile četvero na prosvjedima protiv smanjenja izdvajanja za obrazovanje.

Španjolska, snažno zahvaćena dužničkom krizom eurozone, drastično je smanjila javnu potrošnju, no do sada su smanjenja izdvajanja za zdravstvo i obrazovanje bila ograničena a prosvjedi protiv mjera štednje izolirani i uglavnom nenasilni. Prosvjedi u gradu Valenciji počeli su prošlog tjedna nakon što su se studenti požalili da se u učionicima moraju ogrnuti pokrivačima jer se zbog smanjenja potrošnje ne griju.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Prosvjed poljoprivrednika u Madridu - 1 La tractorada FOTO Kaos u Madridu: Bijesni poljoprivrednici ušli u grad s 500 traktora!

Po snimkama i fotografijama u medijima i društvenim mrežama tijekom prosvjeda od ponedjeljka navečer policija je palicama tukla prosvjednika po nogama i privela mladića okrvavljena lica. Policija je rekla da je suzbijajući prosvjede uhitila 25 osoba no nije htjela potvrditi izvješća da je četvero prosvjednika ozlijeđeno.

U utorak je u Valenciji oko 5.000 studenata i njihovih simpatizera u prosvjednoj povorci prošlo ispred zgrade gradske skupštine i policijske postaje prije no što su zauzeli trg gdje su stajali i uzvikivali slogane satima. Prosvjedna povorka je protekla mirno a policijska je nazočnost bila minimalna.

Studentske organizacije su tražile da guvernerka Valencije Paula Sanchez de Leon odstupi s položaja. Sanchez de Leon je naredila istragu o ponašanju policije tijekom prosvjeda od ponedjeljka.

Ministar unutarnjih poslova Jorge Fernandez Diaz je rekao da će biti posljedica ako se pokaže da je policija uporabila prekomjernu silu ali je napomenuo i da su neki studenti bili nasilni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene