Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Batine umjesto perspektive

Policajci palicama pretukli studente prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani palicama, policajci u Valenciji pretukli su studente koji su prosvjedovali protiv rezanja proračuna za obrazovanje.

Nekoliko je osoba uhićeno u sukobima koji su izbili nakon što su studenti prosvjedovali protiv rezova u sektoru edukacije, piše expatica.com. Studenti tvrde da zbog rezanja troškova nemaju grijanja u učionicama. Prosvjedovali su ispred škola i došli pred policijske barikade.

Pročitajte i ovo Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

U izvještajima španjolskih medija piše kako su na mjestu događaja bili policajci s palicama i kacigama te pancirkama, trčali su za studentima i tukli ih, a neke su vukli po tlu.

Glasogovornik policijske postaje u Valenciji novinskim je agencijama potvrdio uhićenja, međutim nije znao reći koliko je osoba uhićeno. Navodno u pritvoru zbog prosvjedovanja sjedi desetak osoba.

>> Stotine tisuća prosvjedovalo u Španjolskoj protiv reformi

'Neki su prosvjednici bili agresivni i stoga su bili uhićeni', kazao je glasnogovornik dodajući da je policija djelovala kako bi uspostavila red.

Slični sukobi dogodili su se u Valenciji prošli tjedan tijekom prosvjeda studenata, što je dio serije prosvjeda diljem Španjolske protiv vladinih mjera koje između ostalog uključuju rezanje troškova. Takve mjere najviše pogađaju javne službe.

Parlamentarna oporba objavila je zahtjev da se ministar unutarnjih poslova i šef policije obrati parlamentu kako bi objasnio ponašanje policije u slučaju Valencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene