Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaju bez posla

Sony otpušta 10.000 radnika diljem svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suočena s velikim gubicima, korporacija Sony priopćila je kako će zatvoriti 10.000 radnih mjesta, odnosno otpustiti će oko šest posto svojih zaposlenika.

Novi izvršni direktor i predsjednik Sonyja Kazuo Hirai naglasio je svoju poslovnu strategiju tijekom konferencije za novinare te se obvezao da će oživjeti tu kompaniju. Plan mu je oporaviti tvrtku u sljedeće dvije godine, javlja AP.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Slika nije dostupna Ni veliki bonusi ni povišice Evo kako usrećiti svoje zaposlenike! I time ih učiniti produktivnijima...

'Kako bi oživjeli Sony i započeli proces rasta, bit će bolnih izbora. Bit ćemo suočeni s izvršavanjem teških odluka. Ali bez ovoga, nećemo moći promijeniti Sony', rekao je Hirai, koji je preuzeo vodstvo od Howarda Stringera.

>> Yahoo uručuje otkaz 2.000 zaposlenika

Početkom tjedna Sony je udvostručio godišnju procjenu gubitka, na 6,4 milijarde američkih dolara. To će biti već četvrta godina za redom u kojoj su u gubitku. Kroz rezanje troškova, Sony se nada da će početi zarađivati na televizijskom poslovanju, koje gubi novac već osam godina za redom, a nadaju se da će ostvarenju profita do ožujka 2014. godine.

'Televizija je najvažniji proizvod koja dostavlja sve vrste sadržaja našim kupcima. Želim slijediti uvjerenje kompanije, tvrtkin DNK, prema kojem je televizija u dnevnom boravku srž Sonyjeva proizvoda', rekao je Hirai objašnjavajući zašto Sony zadržava segment u kojem gubi novac.

Sony, kompanija koja se bavi proizvodnjom tehničkih proizvoda poput digitalnih kamera i osobnih računala, dotukla je konkurencijom poput Applea i Samsunga. Već se godinama bore kako bi povratili 'stari sjaj' zbog kojeg su bili dominantna sila na tržištu tehničkih proizvoda tijekom 1980-ih i ranih 1990-ih.

Hirai je rekao da je posvećen jačanju proizvoda koji su temelj te kompanije, a uključuju digitalne kamere, igrice, smartphone, te koncentraciju investicija i tehničkog razvoja na ta područja. Sony će također tražiti nova tržišta kao što su Indija i Meksiko te proširiti liniju medicinske opreme. Ipak, bez posla ostaje 10.000 radnika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene