Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val otpuštanja

Yahoo uručuje otkaz 2.000 zaposlenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yahoo otpušta 2.000 zaposlenika nakon što je novi direktor Scott Thompson ukinuo brojna radna mjesta koja se ne uklapaju u njegov plan za poboljšanje ove internetske kompanije.

Otkazi u Yahoo su službeno potvrđeni, a odnose se na 14 posto od 14.100 zaposlenika. Procjenjuje se da će kompanija na taj način uštedjeti oko 375 milijuna dolara, nakon što se ukinu sva planirana radna mjesta do kraja godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POČELO JE Objavio Ramljak: Bosanskohercegovački Velpro ide u likvidaciju Slika nije dostupna Ekonomski strateg HDZ-ove koalicije otkrio prve poteze u slučaju dolaska na vlast Ako HDZ-ova koalicija dođe na vlast... 'Posao koji može obavljati jedan čovjek sasvim sigurno neće više raditi dva'

Zaposlenici koji će ostati bez posla o tome su obavješteni danas. Neki od njih ostat šće raditi neodređeno vrijeme kako bi završili razne projekte, priopćili su iz Yahooa.

Ovo je već šesto masovno otpuštanje u Yahoo u posljendje četiri godine, pod tri različira direktora. Ipak, ovaj posljednji ujedno je i najveći val otpuštanja.

>> Nije problem samo Google – Što tek Yahoo zna o vama?

Thompson smatra da će Yahoo prodati više oglasnog prostora ukoliko bude lukaviji u prikupljanju osobnih podataka koje prikupljan od oko 700 milijuna ljudi koji posjeti njihove stranice svaki mjesec. Također se nada da će kompanija poboljšati proizvode koje plaisra na smartphone i tablete, cilj je to koji bi mogao rezultirati zapošljavanjem stručnjaka za mobilne tehnologije.

'Otpuštanja su važan sljedeći korak prema hrabrom, novom Yahoou', smatra Thompson.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene