Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverna flota

Rusija poslala svoje ratne brodove na Arktik

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je Sjevernu flotu kako bi provjerio njenu spremnost na djelovanje radi zaštite i obrane ključnih postrojenja.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju udaljenog arktičkog garnizona Sjeverne flote, objavilo je ministarstvo u subotu, dok je dio ratnih brodova poslan u Arktički ocean kako bi obavljali svoje zadaće.

Šojgu je izvršio inspekciju vojne infrastrukture i "spremnosti na djelovanje radi zaštite i obrane ključnih postrojenja", reklo je ministarstvo na komunikacijskoj platformi Telegram.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki ispit Ukrajina otvorila humanitarni koridor za teretne i civilne brodove: "Ovo je isključivo humanitarna misija bez vojne svrhe"

Dio ratnih brodova, uključujući razarača Viceadmiral Kulakov, desantni brod Aleksandar Otrakovski i tegljača Altaj, poslan je u Arktik, objavilo je ministarstvo.

Iz priopćenja nije jasno kada je Šojgu posjetio flotu.

Pročitajte i ovo Prizor nakon napada dronom sigurnosni razlozi VIDEO Eksplozije odjekuju Moskvom, hitno zatvoreni aerodromi

Sjeverna flota je rekla da je započela vojne vježbe u petak, usredotočene na akcije u svrhu zaštite ruskog suvereniteta u vodama Sjevernog morskog puta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Ukraijni Evakuacije na sjeveroistoku Ukrajine nakon ruskog napredovanja: "Situacija je i dalje teška"

U sklopu vojnih vježbi, borbeni zrakoplovi MiG-31 obavljali su zadatke protuzračne obrane, zračnoga izviđanja i zaštite snaga koje djeluju u arktičkoj zoni, dodalo je ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene