Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometni kolaps

VIDEO Nevjerojatni prizori iz Rusije: Jedna od najvećih snježnih mećava u posljednjem desetljeću zamela glavni grad

Mećava u Rusiji
Mećava u Rusiji Foto: Twitter/Screenshot
Snježne mećave zahvatile su dijelove Rusije u petak, prekrivši Moskvu jednim od najvećih snježnih pokrivača u desetljeću i izazvavši kaos na glavnim prometnicama gdje se vozači kamiona bore s nanosima snijega i jakim vjetrom.

Ciklona je donijela više od cijelog dana neprekidnih mećava u rusku prijestolnicu u onome što bi mogla biti najjača snježna oluja u Moskvi u zadnjih 60 godina, prema meteorolozima.

Više od petine prosječne količine snijega u prosincu zabilježeno je u samo 24 sata u meteorološkim postajama širom Moskve gdje su ulice prekrivene snijegom, a vozači se muče kako da izađu automobilom s parkirališta.

Meteorološka internetska stanica Gismeteo navodi da bi ukupna količina snijega u Moskvi mogla doseći 50 cm - najviša zabilježena za prosinac.

Pročitajte i ovo Djeca i ovisnosti - 3 EU TRAŽI ZABRANU U školama su hit, a velika su opasnost za zdravlje: "Izazivaju mučninu, vrtoglavicu, povraćanje"

Škole u nekim regijama europskog dijela Rusije zatvorene su zbog snježnih oborina, objavila je ruska televizija.

Ogromna prometna gužva od 10 kilometara nastala je tijekom noći na jednoj od glavnih ruskih prometnica prema jugu zarobivši vozače na niskim temperaturama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene