Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REKORDNI NANOSI

Apokalipsa u ruskoj prijestolnici: Snježna oluja zatrpala grad, ne može se ni hodati ni voziti

Snijeg u Rusiji
Snijeg u Rusiji Foto: Afp
"Ovo je snježna apokalipsa", poručila je u nedjelju ruska javna televizija uz snimke rekordnih nanosa viših od 30 centimetara na ulicama Moskve, zbog čega je poremećen cestovni promet, a otkazani su i letovi iz tamošnjih zračnih luka.

"Ovakvi snježni nanosi tipični su za veljaču", a sada se događaju u prosincu, objavio je meteorološki centar Fobos.

"Nikad u povijesti meteoroloških praćenja tako visoki snježni nanosi nisu se vidjeli na moskovskim ulicama 18. prosinca", dodaje.

Oko 119.000 ljudi i više od 12.500 vozila radi na čišćenju snijega, objavile su gradske vlasti.

"Ovo je snježna apokalipsa: Moskvu je pogodila takva snježna oluja da se ne može ni hodati ni voziti", javlja javna televizija Pervij kanal.

Pročitajte i ovo Zimsko nevrijeme u SAD-u - 5 pola metra snijega Snažne zimske oluje i tornada pogodili SAD: "Ovo se događa jednom u pet godina"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAOS NA ULICAMA FOTO/ VIDEO Potop i tuča na splitskom području, zabijeljele se ceste

"Autobus su blokirani, očajni putnici silaze iz autobusa i nastavljaju pješice", prenijela je televizija Ren-TV. Nestali su pločnici pod snježnim pokrivačem, a vlasti sada daju prednost čišćenju cesta kako bi se omogućio javni prijevoz. Više od 50 letova otkazano je sa zračnih luka u Moskvi zbog nevremena, objavile su aerodromske vlasti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene