446348
446348
446348
446348
446348

Snimljene nevjerojatno drske krađe u Riju

  • , 12.08.2016., 08:48
  • Autor:
  • komentara

Nevjerojatne snimke uličnih krađa iz Rio de Janeira kruže internetom. A malo tko nije bio žrtva krađe.

 
 
 
 
Pljača u Riu (Screenshot: YouTube)
Pljača u Riu (Screenshot: YouTube)

Sitni kriminalci u Riju ne odustaju dok od žrtve ne zgrabe plijen. Nije važno kreće li se žrtva u skupini, hoda li ulicom ili sjedi u autobusu, pljačkaši Ria ne prežu ni pred čim. I ne odustaju dok ne ukradu ono što su naumili.

Fascinantno je kako nitko na ulici ne reagira kada se pljačkaš okomi na žrtvu, a policiji obično nema ni traga.

Pljačke su utoliko zanimljivije svjetskoj javnosti jer je upravo Rio ovih dana centar sportskih zbivanja pa je i turista viša. Tamošnje vlasti procjenjuju da će Olimpijske igre u Brazilu posjetiti 500.000 osoba.

Prema pisanju AFP-a, malo tko nije bio žrtva ovih kaznenih djela – ministar, sportaši, treneri, novinari, fotografi

Jedan novinar The News Corpa ispričao je kako su mu u kafiću u Ipanemi ukrali opremu vrijednu nekoliko tisuća dolara, a dva dana kasnije vidio je lopova kako nosi njegovu olimpijsku jaknu s akreditacijskim brojem. 'Znao sam svoj broj, jer jakne imaju broj na sebi', rekao je novinar.

I agencija AFP, koja je smještena na 700 kvadrata press centra u Riju, za 180 akreditiranih osoba koje prate Igre, pretrpjela je štetu nekoliko krađa. Sigurnosne kamere snimile su muškarca i ženu kako napuštaju prostor AFP-a u press centru noseći za sobom torbu punu fotografske opreme i službenu jaknu fotografa.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se