Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što rade tamošnje vlasti?!

Snimljene nevjerojatno drske krađe u Riju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatne snimke uličnih krađa iz Rio de Janeira kruže internetom. A malo tko nije bio žrtva krađe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Slika nije dostupna Najmanje troje ubijenih VIDEO Filmska potjera u Brazilu: Pljačkaši vezali taoce za automobile i bježali od policije, po gradu aktivirali bombe...

Sitni kriminalci u Riju ne odustaju dok od žrtve ne zgrabe plijen. Nije važno kreće li se žrtva u skupini, hoda li ulicom ili sjedi u autobusu, pljačkaši Ria ne prežu ni pred čim. I ne odustaju dok ne ukradu ono što su naumili.

Fascinantno je kako nitko na ulici ne reagira kada se pljačkaš okomi na žrtvu, a policiji obično nema ni traga.

Pljačke su utoliko zanimljivije svjetskoj javnosti jer je upravo Rio ovih dana centar sportskih zbivanja pa je i turista viša. Tamošnje vlasti procjenjuju da će Olimpijske igre u Brazilu posjetiti 500.000 osoba.

Prema pisanju AFP-a, malo tko nije bio žrtva ovih kaznenih djela – ministar, sportaši, treneri, novinari, fotografi

Jedan novinar The News Corpa ispričao je kako su mu u kafiću u Ipanemi ukrali opremu vrijednu nekoliko tisuća dolara, a dva dana kasnije vidio je lopova kako nosi njegovu olimpijsku jaknu s akreditacijskim brojem. 'Znao sam svoj broj, jer jakne imaju broj na sebi', rekao je novinar.

I agencija AFP, koja je smještena na 700 kvadrata press centra u Riju, za 180 akreditiranih osoba koje prate Igre, pretrpjela je štetu nekoliko krađa. Sigurnosne kamere snimile su muškarca i ženu kako napuštaju prostor AFP-a u press centru noseći za sobom torbu punu fotografske opreme i službenu jaknu fotografa.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene