Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zatrpani snijegom

VIDEO Kolaps u Srbiji! Snijeg okovao zemlju, ljude spašavali iz nanosa: Proglašeno i izvanredno stanje

Aktualno Galerija Snijeg zatrpao Srbiju Snijeg zatrpao Srbiju Foto: instagram/mup srbije Snijeg zatrpao Srbiju Snijeg zatrpao Srbiju Foto: instagram/mup srbije Snijeg zatrpao Srbiju Snijeg zatrpao Srbiju Foto: canva/instagram/192_rs +0 Snijeg zatrpao Srbiju Galerija 1/4 >>
Srbija je zatrpana snijegom. Snježni nanosi mjestimice su stvorili velike probleme. Spasilačke ekipe su u mjestu Dobri Dol iz snijegom zatrpanog automobila izvukla dvije osobe, po jedna osoba evakuirana je iz mjesta Jasenovo te Kovilje.

Zbog velike količine snijega i snježnih nanosa u Srbiji su pune ruke posla imale spasilačke ekipe. Vatrogasno-spasilački tim je iz snijegom zatrpanog automobila u mjestu Dobri Dol izvukao dvije osobe.

Po dojavi su na mjesto događaja odmah poslane spasilačke jedinice, ali visoke snježne namete nisu uspjeli probiti, pa je morao doći traktor s ralicom. On je u jednom trenutku povukao zatrpani automobil, kako bi vatrogasci mogli izvući putnike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

Ova akcija spašavanja trajala je oko dva sata, pa nadležne službe apeliraju na vozače da ne kreću na put ako to nije doista nužno. Pogotovo ne u visinske dijelove u općini Ivanjica.

Osim toga, spasilačke službe obavile su još dvije akcije u ovoj općini, piše Nova.rs. Prva u selu Jasenovo u kojem je snijeg zatrpao mještana koji se nalazio u svom automobilu, a spasili su ga cestari. Druga je pak akcija spašavanja u selu Kovilje.

Pročitajte i ovo Israa Jaabis Iz minute u minutu VIDEO Oslobođeni iz ralja Hamasa: "Hvala im, i hvala Bogu. Poštovanje svakome, i hvala vam na pomoći da nas oslobodite"

U ivanjičkom kraju jučer je bilo problema s električnom energijom u selima Močioci, Kušići i Bratnjevo, a u tim selima u jednom trenutku nisu radili ni telefoni.

Bez struje 300 ljudi na Kopaoniku

Snijeg koji na Kopaoniku neprekidno pada duže od 30 sati, dostigao je visinu od 38 centimetara. Na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj općini snijeg je uzrokovao probleme u napajanju električnom energijom, zbog čega je bez struje još 300 korisnika u Brzeću, Batotu i dijelu Mitrovog Polja u Župi.


U Sjenici i dalje pada snijeg, na snazi je izvanredno stanje

Dionica od Novog Pazara do Sjenice je veoma kritična, klizavo je, puše jak vetar i stvaraju se novi snježni nanosi. Ophodnja ceste je već dva dana na terenu te rade na raščišćavanju cesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija građani odahnuli Okončana drama: Pronađena izuzetno otrovna zelena mamba, nevjerojatno gdje se skrivala

Semir Mujagić iz tvrtke Novi Pazar put, kaže da su ekipe danonoćno na terenu otkad je snijeg počeo padati. Borili su se, kaže, da održe magistralni cestovni pravac od Sjenice do Novog Pazara.

Treći prioritet je prema Pešteru i prema Barama. Strojevi su na terenu i saniraju probleme u prometu zbog drveća koje pada na cestu.


"Vjetar također stvara velike probleme, pravi snježne zavjese, smanjuje vidljivost i pravi nanose, tako da stroj mora non-stop raditi da bi sve ceste održao čistima", kaže Mujagić.

U Sjenici je u subotu proglašeno izvanredno stanje, a pojedina mjesta ostala su bez struje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene