Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature ispod nule

VIDEO: Snijeg 'zakovao' cijelu Europu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veći dio Europe su zahvatile niske temperature i sniježne padavine, osobito Veliku Britaniju gdje je snijeg zadnji put ovako rano zahvatio cijelu zemlju prije gotovo 17 godina

Ove ga je godine u nekim regijama palo dva do pet centimetara pa su stanovnici zemlje, nenaviknuti na takve zimske uvjete, pri odlasku na posao naišli na brojne probleme u prometu. Jutro je u većini britanskih gradova obilježio prometni kaos, a u automobilskim nesrećama poginule su dvije osobe.

Pročitajte i ovo Tuča na Čiovu kad će ljeto? FOTO/VIDEO Nevrijeme u Dalmaciji: Na Čiovu tuča veličine oraha, u Splitu bujice Snijeg u Švedskoj - 1 Zatvorene škole i prometnice Ekstremna hladnoća okovala Europu: Poginuli majka i sin, tijela im jedva pronašli

Zračna luka blizu Edinburgha, od nedjelje se zatvarala nekoliko puta, za razliku od prvoga britanskog aerodroma Heathrowa koji je funkcionirao bez problema. Poremećaj je nastao i u željezničkom prometu. U nekim dijelovima zemlje umjesto željeznica prometovali su autobusi. U Škotskoj je željeznički promet prekinut na nekoliko mjesta, a većina škola bila je zatvorena. U nekim se dijelovima Britanije živa na termometru u noći na utorak spustila na 15 stupnjeva Celzijevih ispod nule.

>> Niske temperature i snijeg paralizirali veći dio Europe

Hladnoća došla i do Tenerifa

I u Francuskoj su zabilježene vrlo niske temperature, primjerice, -15,3 stupnjeva Celzijevih u Orleansu, gdje je tako niska temperatura izmjerena davne 1946. U Njemačkoj je u međunarodnoj frankfurtskoj luci  zbog snijega i hladnoće otkazano više od dvije stotine letova. Uslijed poledice zabilježeno je i mnogo automobilskih nesreća, u kojima je bilo nekoliko poginulih i više ozlijeđenih.

Niske temperature prouzročile su prometne poteškoće i u Poljskoj. U glavnome gradu te zemlje Varšavi od ponedjeljka je palo oko 30 cm snijega. U Italiji je osobito hladno na sjeveru, u planinskom dijelu zemlje. Ondje su se temperature spustile na - 10 stupnjeva u Valle d'Aosti te na -4 stupnja oko Bolzana.

Snježno nevrijeme pogodilo je Španjolsku i Portugal. Temperatura je pala do 10 stupnjeva ispod ništice. Hladnoća nije zaobišla ni Tenerife pa su zbog hladnoće u tom popularnom turističkom odredištu do daljnjeg zatvorene i zračne luke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene