Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi podaci

Smjer nestalog Boeinga 777 promijenjen 12 minuta prije odjave kopilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali malezijski zrakoplov na letu MH370 radikalno je skrenuo s rute prije nego što je kopilot izrekao posljednje riječi kontroli leta.

Promjena smjera leta Boeinga 777 na letu MH370 napravljena je punih 12 minuta prije nego što je kopilot Fariq Abdul Hamid kontroli leta rekao "U redu, laku noć", prenosi NBC News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za nestalim Boeingom 777 Istražitelji će ponovno pregledati preko 30 mjesta Slika nije dostupna Pilot politički aktivist Potraga za zrakoplovom: Posljednji signal možda je bio s tla?

To novo otkriće podupire pretpostavke kako je misteriozno skretanje zrakoplova unaprijed planirano i učinjeno iz same pilotske kabine zrakoplova, prije nego li je kontrola leta izgubila kontakt s Boeingom 777.

Stanovnici Maldiva tvrde: Vidjeli smo nestali zrakoplov!

Ipak to ne sugerira i da je zrakoplov otet. "Neki piloti programiraju alternativni plan leta u slučaju nužde", upozorio je Greg Feith, istražitelj zrakoplovnih nesreća američke Nacionalne komisije za transport.

"Ne znamo je li to bio alternativni planda se vrate u Kuala Lumpur ili da se zrakoplov odvede na drugo mjesto a ne u Peking", dodaje Feith.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene