Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utihnula vatra

Smirilo se stanje na tursko-sirijskoj granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na tursko-sirijskoj granici, poprištu prelijevanja sirijskog sukoba preko granica, u petak je bilo mirno, javlja AFP iz turskog pograničnog sela Akcakalea koje je u srijedu bilo napadnuto iz Sirije.

Turska topnička vatra kao odgovor na sirijski napad prestalo je u četvrtak. Nekoliko turskih tenkova i topova uperenih prema sirijskom teritoriju raspoređeno je Akcakaleu. Veliki broj vojnih vozila bilo je u ophodnji ulicama i okolicom grada.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Tlo ne miruje Novi potresi pogodili Tursku i Siriju: "Opet se trese", "Podrhtavanje i ljuljanje nekoliko sekundi" Novinarka CNN-a u Turskoj Potresna snimka VIDEO CNN-ova reporterka plakala u javljanju uživo nakon novog potresa u Turskoj

>> Sirijski veleposlanik: Sirija ne želi eskalaciju s Turskom

Turska vlada je u četvrtak dobila zeleno svjetlo svog parlamenta bude li potrebe za nastavak vojnih operacija na sirijskom teritoriju zbog nacionalne sigurnosti, ali je premijer Recep Tayyip Erdogan je izjavio da njegova zemlja nema namjeru pokrenuti rat sa Sirijom. Vijeće sigurnosti UN-a oštro je u četvrtak navečer osudilo paljbu sirijskih snaga po Akcakaleu u kojem je poginulo pet civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene