Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljesak i skandiranje Putinu

KRIM JE RUSKI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin potpisao je zajedno s predstavnicima Krima i Sevastopolja sporazum o pripajanju tih regija Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin započeo je zajedničko zasjedanje parlamenta tražeći od zastupnika da zaplješću Krimu. Rekao je kako je nedjeljni referendum održan u skladu s demokratskim procedurama i i međunarodnim zakonom.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Na Krimu će, kaže Putin ravnopravna biti tri jezika - ruski, ukrajinski i jezik krimskih Tatara.

'U srcima i mislima naroda, Krim je uvijek bio i ostat će neodvojivi dio Rusije. Takav stav, koji se temelji na istini i pravdi, bio je čvrst i prenosio se s generacije na generaciju', rekao je Putin.

Putin je ustvrdio i kako će im odnosi s bratskim ukrajinskim narodom uvijek biti od ključne važnosti. Osudio je i poteze 'takozvane ukrajinske vlasti' rekavši kako su zapravo izveli državni udar i da će učinitio sve za vlast.

'Oni koji se nalaze u pozadini ovih događaja, oni su preipremali još jedan državni udar. Planirali su preuzeti vlast ne prezajući ni pred čim. Koristili su se i terorom, ubojstvom, progonima. Oni su ti koji danas odlučuju kako će Ukrajina živjeti. Takozvane ukrajinske vlasti uvele su skandalozni zakon o korištenju jezika koji je direktno kršio prava nacionalnih manjina' rekao je Putin.

Ruski predsjednik rekao je i kako kako vanjsku politiku SAD-a ne diktira međunarodno pravo nego pravo jačega. Dodao je i kako su zapadne zemlje prešle granicu po pitanju Ukrajine, da su se ponijele neprofesionalno i neodgovorno.

Kritizirajući zapadne Zemlje, istovremeno je zahvalio Kini koja je rusiji u cijeloj ovoj situaciji pružila podršku.

Putin je dodao i kako Rusija nikada neće izazivati konfrontaciju sa Zapadom, ali da će uvijek braniti svoje interese. Rekao je i kako Rusija ne želi daljnju podjelu Ukrajine uvjeravajući tako Kijev ta nema planove za daljnjim koracima nakon što se Krim pripoji Rusiji. 'Ne vjerujte onima koji vas žele zastrašiti Rusijom i onima koji viču da nakon Krima slijede i druge regije. Mi ne želimo podjelu Ukrajine', rekao je Putin.

'Neki zapadni političari plaše nas, ne samo sankcijama, nego i pogoršanjem unutarnjih problema. Želio bih znati što to znači. Takve izjave smatra očigledno agresivnim činom i prikladno čemo na njih odgovoriti', rekao je Putin.

Ruski predsjednik potom je s krimskim vodstvom potpisao sporazum kojim će se Krim pripojiti Rusiji.

Putin priznao Krim kao suverenu državu

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros je službeno obavijestio parlament o zahtjevu Krima za pripojenjem Ruskoj Federaciji. Krimski parlament službeno je u ponedjeljak zatražio od Rusije da pripoji Krim, javlja Reuters.

Izaslanstvo s Krima pod vodstvom premijera Sergeja Aksjonova stiglo je u ponedjeljak u Moskvu, a u petak bi Duma trebala glasovati o nacrtu zakona o pripojenju Krima Ruskoj Federaciji.

Podsjetimo, Putin je jučer potpisao uredbu o priznavanju Krima kao suverene države. Čak 96,77 posto stanovnika tog, donedavno ukrajinskog, poluotoka na nedjeljnom se referendumu izjasnila za odcjepljenje od Ukrajine i pripajanje Rusiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene