Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomogle i američke sigurnosne službe

Slovenska policija zaustavila streljački pohod: Srednjoškolcu oružje iz SAD-a trebalo stići u mikrovalnoj pećnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Punoljetni muškarac iz okolice Kranja osumnjičen je i pritvoren pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio u SAD-u preko "dark neta", a trebalo mu je na njegovu adresu doći u paketu skriveno u mikrovalnoj pećnici, potvrdila je u srijedu slovenska policija.

Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju suradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa spriječena realizacija "planiranih ubojstava oružjem", ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD-u zaplijenila američka služba za domovinsku sigurnost, čime je spriječen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare policijska uprava Kranj.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenika, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije željela potvrditi ni navode medija da se radi o već punoljetnoj osobi iz okolice Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon špekulacija u tisku da je ta osoba pripremala "streljački pohod" sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudjelovalo više osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna facebook ratovi Domovinski pokret: ''Plenkovićeva partija je sluganska. Mi smo minoran propust odmah razriješili, a on nije razriješio svoje korumpirane ministre''

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Bespoštedna bitka u Zagrebu Andrija Jarak o dosadašnjoj kampanji: "Svi kažu da će biti otvoreni i pošteni, ali mnogo je valjanja u blatu"

Američka služba za domovinsku sigurnost otkrila je, u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glock te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva, te o tome obavijestila slovenske organe sigurnosti koji su zatim reagirali. Sve se odvijalo u travnju ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.

Policija je na konferenciji za novinare otkrila da je osumnjičenik pokušao unijeti poluautomatski pištolj Glock i automatsku pušku Remington te nekoliko komada streljiva, za koje je platio oko 5.000 eura. Oružje je bilo skriveno u mikrovalnoj pećnici.

Pronašli su osumnjičenika koji se sada nalazi u pritvoru. Ustanovili su da je njegova namjera bila počinjenje masakra u javnoj ustanovi te se htio osvetiti svojim poznanicima, ali taj se dio još istražuje. Podaci koji su dosad prikupljeni ukazuju da je osumnjičeni sam izvršio pripremne radnje za pucnjavu, prenosi RTVSlo.

"Namjera je bila da se masakriraju ljudi u javnoj ustanovi, postoje naznake da su moguće i druge slučajne žrtve i dvije druge institucije", objasnio je voditelj kranjskog kriminalističkog odjela Primož Donoša.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene