Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija u strahu od HIV-a i hepatitisa B

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska državljanka 24-godišnja Zoryana Zatorska koja je 26. prošlog mjeseca pronađena mrtva u jednom hotelu u Kopru, a u Sloveniju je povremeno dolazila od 2001. godina i bavila se prostitucijom, bila je zaražena virusom HIV i hepatitisom B.

Obdukcija obavljena u zavodu za sudsku medicinu u Ljubljani pokazala je da je do njene smrti koju je prijavio slovenski državljanin nakon što je s njom proveo noć u hotelu "Koper" došlo zbog konzumacije velikih količina alkohola i droge.

Pročitajte i ovo Davorka Lukas, pročelnica Zavoda za infekcije imunokompromitiranih bolesnika Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević nespecifični simptomi U Srbiji raste broj slučajeva zaraze koji se zbog korone nisu na vrijeme otkrili. Otkrivamo kakva je situacija kod nas Slika nije dostupna Porast infekcija za 700 posto 'Podzemna HIV epidemija' - pošast Istočne Europe

Nakon što se obdukcijom pokazala da je bila zaražena virusom HIV uzročnikom AIDS-a kao i hepatitisom B što je često kod konzumenata droga, koparska policija je objavila fotografiju preminule i pozvala sve one koji o njoj mogu dati bilo koju informaciju da to jave na policiji na anoniman telefonski broj, dok su zdravstvene vlasti pozvale da se jave na testiranje sve osobe koje su s umrlom bile u kontaktu.

Istodobno,policija je objavila podatke o otkrivanju dva
nedavno otkrivena slučaja organiziranog dovođenja djevojaka iz inozemstva radi prostituiranja i trgovine ljudima.

U jednom lokalu u mjestu Čirče blizu Kranja 72-godišnjakinja i njen 49-godišnji sin u svom su lokalu gostima za spolne usluge nudili djevojke iz Kolumbije i Moldavije kojima su oduzeli putovnice, pa im je određen pritvor, a u Novom Mestu su pritvorene 4 osobe slovenskog i slovačkog državljanstva koje su na prostituciju prisiljavale veći broj djevojaka iz Slovačke.

Iznoseći slučajeve, policija je u četvrtak na konferenciji za
novinare u Ljubljani iznijela da su ove godine u Sloveniji u prvih 11 mjeseci zabilježena tri slučaja trgovine ljudima i 17 slučajeva
prostitucije od čega se u osam slučajeva koji su u obradi može
kvalificirati kao zločinačko udruživanje, odnosno organizirani
kriminal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene