Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragikomična zabuna

Slovenija: Među 'izbrisanima' i najbolji prijatelj filmskog junaka Kekeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među tzv. izbisanim neslovencima kojima je vlada Boruta Pahora 'počela izdavati rješenja da im je poslije osamostaljenja države nezakonito oduzet domicil nalazi se i Boris Ivanovski, najbolji prijatelj legendarnog slovenskog junaka Kekeca.

Tu pomalo tragikomičnu zabunu sa slovenskim glumcem makedonskog prezimena iznijela je za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV bivša slovenska ministrica pravosuđa i nekadašnja glavna državna odvjetnica Zdenka Cerar. 'Izbrisani' Ivanovski glumio je hrabrog Rožlea, najboljeg prijatelja Kekeca koji se bori sa zločestim Bedancom u dječjem filmu 'Kekecove lukavštine' iz 1968. godine.

Pročitajte i ovo Šleper u kojemu su pronađeni migranti (Foto: DNEVNIK.hr) Završena istraga Dvojica Slovenaca koja su u šleperu krijumčarila 41 migranta zadržana u policiji Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 AGONIJA SE NASTAVLJA Sastanak o restrukturiranju Uljanika bez ministra i sindikata: "Očito je to namješteno"

Riječ je o trećem dijelu filmske trilogije o 'Kekecu' redatelja Jožeta Galea i prvom filmu u bojama o malom alpskom junaku iz priča književnika Josipa Vandota. U filmu je samog Kekeca glumio Zlatko Krasnič, Bedanec je bio Polde Bibič, a Brincelj Milorad Radovič. Jedino je djevojčica koja je glumila slijepu Mojcu kojoj pomaže Kekec, nabavivši joj čudotvorni lijek od zločeste 'tete Pehte' imala tipično slovensko ime i prezime - Fanika Podobnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene