Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: Kažnjen ugostitelj koji dio lokala proglasio stanom i dozvolio pušenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenskog ugostitelja koji je našao rupu u zakonu te dio lokala proglasio privatnim stanom kako bi se u tim prostorima smjelo pušiti, inspekcija je u utorak ipak kaznila globom od 800 eura, ali je on izjavio da neće platiti i namjerava se žaliti na dodijeljenu kaznu.

Iako su inspektori u dijelu lokala koji je ugostitelj proglasio stambenim prostorom našli nekoliko gostiju s pripaljenim cigaretama, on tvrdi da za kaznu nije bilo razloga.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Slika nije dostupna HDZ OSUDIO OVAJ POTEZ Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani"

"Zakon poštujem i u lokalu se ne puši, ali puše moji privatni gosti u prostorijama gdje sam privremeno prijavio prebivalište", rekao je Sandi Ritter iz mjesta Zagorje čiji je "Fejst pub" postao poznat jer je njegov dio pretvorio u privatne prostorije u koje poziva goste na kavu i dopušta im da slobodno zapale cigaretu.

Stvar će vjerojatno završiti na sudu, a Ritter tvrdi da su ga
inspektori do sada posjetili više puta i nikada do sada nisu našli osnovani razlog da ga kazne jer je sve po slovu zakona.

Udruga slovenskih ugostitelja do sada je više puta pozvala
zakonodavce da promijene rješenja donesena sredinom ove godine jer se pokazalo da strogi zakon izaziva velike štete malim lokalima, osobito kafićima, a neki tvrde da će uskoro biti prisiljeni odjaviti djelatnost jer ostaju bez gostiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene