Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna šetnja kućnih ljubimaca

Slovenija: Dva napada medvjeda na vlasnike pasa u pet dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo pet dana u Sloveniji su zabilježena dva napada medvjeda na vlasnike pasa koji su u prirodi šetali svoje ljubimce, javljaju slovenski mediji.

Posljednji se dogodio u nedjelju oko podneva kod sela Zapotoka u općini Ig, 15-ak kilometara južno od Ljubljane, kad je muškarca koji je u šetnju izveo svoga psa napao uznemireni medvjed. Čovjek je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u bolnicu u Ljubljani, a po prvim informacijama one nisu teške.

Nešto lošije je prošla 53-godišnja Slovenka u susretu s razdraženom medvjedicom u srijedu na području Kočevja, gdje je najveće stanište smeđeg medvjeda u Sloveniji i gdje su bliski susreti stanovnika s tom životinjom u proljetnim mjescima česti jer se medvjedi znaju približiti naseljima u potrazi za hranom.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija sve češći susreti Horor u susjedstvu: Medvjed napao čovjeka koji je šetao psa! "Molimo građane da budu oprezni"

Žena zadobila ozljede glave i slomljeno je rebro

Tu je ženu medvjedica udarila šapom u blizini glavne ceste. Navodno je medvjedicu, koja je vjerojatno u blizini imala mlade, isprovocirao njezin pas. Žena je zadobila ozljede glave, potres mozga, a slomljeno joj je i jedno rebro.

O oba incidenta obaviješten je zavod za slovenske šume koji upravlja populacijom od oko 500 smeđih medvjeda koliko ih po procjenama živi u Sloveniji, prvenstveno u južnom i središnjem dijelu zemlje. Zavod donosi odluke o godišnjem odstrijelu medvjeda kako bi se njihova populacija ograničila na optimalan broj, te eventualne odluke o izvanrednom odstrijelu u slučaju da medvjed napadne čovjeka. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene