Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao i prošli mjesec

Slovenija: 53 posto ispitanika Pahorovu vladu smatra neuspješnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijska vlada koju vodi slovenski premijer Borut Pahor je neuspješna, ocijenilo je 53 posto ispitanika u redovitoj mjesečnoj anketi koju za ljubljanski dnevni list ‘Dnevnik’ i televizijsku postaju POP-TV provodi agencija Ninamedia.

Ispitivanje provedeno krajem prošlog tjedna pokazuje da 53 posto ispitanika vladu smatra neuspješnom, što je jednak postotak kao i prošlog mjeseca, dok je postotak onih koji je smatraju uspješnom smanjen u odnosu na srpanj i sada iznosi 37 posto. Najnegativnije ocjene vlada dobiva u svojim naporima da suzbije recesiju i krizu, te nezaposlenost, a najviše onih koji je smatraju uspješnom navodi da održava dobru socijalnu i zdravstvenu politiku i da se pokušava boriti protiv gospodarskog kriminala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štite svoje interese Slovenija će ograničiti prodaju nekretnina strancima Slika nije dostupna Nije ispunio očekivanja Dvije trećine Slovenaca nezadovoljno Pahorom

Kao i prošlog mjeseca, na listi najpopularnijih stranaka u anketi vodi Slovenska demokratska stranka bivšeg premijera Janeza Janše, a Socijalni demokrati sadašnjeg premijera Boruta Pahora na drugom su mjestu. No, 44 posto ispitanika navelo je da ne vjeruje da bi se uspješnost vlade popravila i da dođe do promjena, odnosno smjene na čelu vlade. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene