Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija

Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih

Slon progoni vozilo s turistima
Slon progoni vozilo s turistima Foto: twitter/x
Slon u zambijskom nacionalnom parku usmrtio je 80-godišnju turisticu te ozlijedio još jednu ženu.

Slon je usmrtio 80-godišnju američku turisticu u Nacionalnome parku Kafue u Zambiji. U agresivnom pohodu divlje životinje ozlijeđena je još jedna žena.

Šesteročlana skupina gostiju kampa Lufupa i vodič uputili su se na safari u subotu,​​​​​​​ kada je oko 9:30 ujutro po lokalnome vremenu njihovo vozilo odjednom napao slon.

Na snimci koja se proširila društvenim mrežama vidi se kako za vozilom u kojem se skupina nalazila trči slon. Vozilo se naglo zaustavilo netom prije no što ga je slon prevrnuo. Čuje se kako vodič pokušava skrenuti pozornost slonu te ljudi kako vrište, piše SkyNews.

Ozlijeđena žena je u bolnici

Ozlijeđena žena prevezena je u privatnu bolnicu, dok je četvero gostiju primilo medicinsku pomoć zbog lakših ozljeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaplijena u Nigeriji Uništena slonovača vrijedna vrtoglavih 11 milijuna dolara: Od praha će se napraviti spomenik

"Ovo je tragičan događaj i obitelji preminule upućujemo našu najdublju sućut. Pružamo podršku i ostalim gostima i vodiču koje je ovaj događaj pogodio", rekao je Keith Vincent, izvršni voditelj tvrtke Wilderness.

Dodao je da se vozilo bilo zaustavilo jer su mu teren i vegetacija, nažalost, prepriječili put. "Vodič nije mogao dovoljno brzo maknuti vozilo izvan opasnosti", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene