Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal u Britaniji: Nestali podaci o 25 milijuna građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezapamćen skandal dogodio se u Britaniji. Porezna služba izgubila je osobne podatke 25 milijuna stanovnika. Izgubljena su i imena i adrese. Gotovo polovica britanskih državljana sada strahuje od krađe identiteta.

Izgubljena su imena, adrese, datumi rođenja, brojevi socijalnog osiguranja te brojevi bankovnih računa za 25 milijuna Britanaca. 

Pročitajte i ovo Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!" Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore

Propust porezne službe ravan je katastrofi. Povjerljivi podaci za gotovo polovicu stanovništva sada mogu biti u bilo čijim rukama.

- Nestali podaci sadrže detalje o svim primateljima dječjeg doplatka, podatke o 25 milijuna ljudi i sedam milijuna i 250 tisuća obitelji, izjavio je ministar financija Alistair Darling. 

Tri su tjedna trebala za objavljivanje i priznavanje pogreške. 

- Podatak sam po sebi nije dovoljan za pristup bankovnom računu i prebacivanju novca. Ali u rukama kradljivca identiteta može biti karika kojom se može poslužiti za otvaranje drugih računa na vaše ime, primjerice računa za mobitel ili kredita, Sandra Quinn iz Udruženja banaka za sustav plaćanja.  

Banke i građani pozvani su na oprez. Vlada, sada na udaru, tvrdi da opasnost nije velika. Ali upozoravaju građane da provjeravaju svoje račune. 

Ako netko postane žrtva prijevare, novac i zaštitu pružit će mu država.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene