Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverna Koreja prijeti SAD-u?

Obama: 'Dogodit će se onda i ondje gdje mi to izaberemo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja objavila je u subotu da su američke optužbe o umješanosti u hakerski napad na Sony "neutemeljene klevete" i da želi zajedničku istragu sa SAD-om o tome incidentu.

Neimenovani glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je da će uslijediti "ozbiljne posljedice" ako Washington ne pristane na zajedničku istragu i nastavi optuživati Pyongyang, prenosi službena novinska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Američki predsjednik Barack Obama u petak je najavio da će SAD odgovoriti Sjevernoj Koreji koju optužuje za veliki informatički napad na filmski studio Sony krajem studenoga.

"Prouzročili su veliku štetu i mi ćemo na to odgovoriti. Naš odgovor će biti srazmjeran (njihovom napadu), a dogodit će se onda i ondje gdje mi to izaberemo", rekao je američki predsjednik na tradicionalnoj konferenciji za novinare za kraj godine u Bijeloj kući.

Obama: SAD će 'odgovoriti' na informatički napad Sjeverne Koreje

Također je napomenuo da je Pjongjang sam izveo napad. Sjeverna Koreja odbacila je svaku umiješanost u taj incident.

Tehnološki div Sony pretrpio je najteži korporativni napad koji je dospio u medije. Sonyju su ukradene ogromne količine podataka, osobni podaci za približno 6000 zaposlenika, neki od iščekivanih filmova i podaci o plaćama direktora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene