Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete i nuklearnim oružjem

Masovni skupovi u Sjevernoj Koreji, zazivali uništenje SAD-a: "U dometu su nam za gađanje"

Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 3
Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 3 Afp
Aktualno Galerija Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji Foto: Afp Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 1 Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 1 Foto: Afp Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 2 Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 2 Foto: Afp +0 Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 3 Galerija 1/4 >>
Sjeverna Koreja održala je masovne skupove u Pjongjangu na kojima su se sudionici zaklinjali na osvetnički rat za uništenje Sjedinjenih Država u sklopu obilježavanja 73. obljetnice Korejskoga rata, objavili su državni mediji u ponedjeljak.

Oko 120.000 radnika i studenata u nedjelju je sudjelovalo na skupovima širom glavnoga grada, izvijestila je državna novinska agencija KCNA.

Fotografije koje su objavili državni mediji prikazuju stadion prepun ljudi koji drže natpise s porukama "Cijelo kopno SAD-a nam je u dometu za gađanje" i "Imperijalistički SAD razarač je mira".

Pročitajte i ovo Ilustracija Korisni savjeti Na plažama je sve više neželjenih gostiju: Oglasila se i policija, pogledajte na što upozorava

Nedjeljna obljetnica obilježena je u jeku zabrinutosti da bi Pjongjang uskoro mogao izvesti još jedno lansiranje svog prvog vojnog špijunskog satelita kako bi pojačao praćenje američkih vojnih aktivnosti nakon što je prvi pokušaj završio neuspjehom 31. svibnja.

Sjeverna Koreja sada ima "najjače oružje da kazni američke imperijaliste" i "osvetnici na ovoj zemlji gore od nesalomljive volje da se osvete neprijatelju", objavila je KCNA.

Nuklearno naoružana Sjeverna Koreja testirala je različito oružje, uključujući svoju najveću interkontinentalnu balističku raketu, pojačavajući napetost sa Seulom i njegovim glavnim saveznikom Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u SAD-u Kakva stravična nesreća: Radnika usisao motor aviona

U odvojenom izvješću ministarstva vanjskih poslova, Sjeverna Koreja rekla je da SAD "poduzima očajničke napore da izazove nuklearni rat", optužujući Washington za slanje strateških sredstava u regiju.

Sjeverna i Južna Koreja tehnički su i dalje u ratu jer je njihov sukob od 1950. do 1953. završio primirjem, a ne sporazumom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene