Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispali rakete

Vođa osobno nadgledao: 'Nova demonstracija sile Sjeverne Koreje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak sedam raketa zemlja-zrak koje su pale u more uz njezine istočne obale, objavilo je u petak južnokorejsko ministarstvo obrane.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un navodno je sam nadgledao operaciju s lansirnog mjesta u blizini grada Sondoka.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Rakete su ispaljene tijekom godišnjih vojnih vježbi koje Južna Koreja provodi sa svojim američkim saveznicima i svake godine uzrokuju reakciju Sjeverne Koreje koja ih smatra neprijateljskima.

Ispaljivanje raketa predstavlja "novu demonstraciju sile Sjevera prema manevrima", kazao je za AFP glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane.

Južna Koreja i SAD završile su u petak dio zajedničkih vježbi koje su počele 2. ožujka, a drugi dio traje osam tjedana.

Rusija pokrenula 'godinu prijateljstva' sa Sjevernom Korejom

General Curtis Scaparrotti, šef zapovjedništva zajedničkih američko-južnokorejskih snaga rekao je u petak da su te vježbe ključne kako bi se zajamčila sigurnost Južne Koreje.

Seul i Washington kažu da se radi prije svega o obrambenim vježbama, ali ih Pjongjang smatra prethodnicom invazije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene