Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S istočne obale

Sjeverna Koreja ispalila novu raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se priprema za veliku glad Sjeverna Koreja odvojila je novac za balističke rakete, a jednu od njih je ispalila sa svoje istočne obale.

Sjeverna Koreja ispalila je u more ispred svoje istočne obale novu balističku raketu, objavila je južnokorejska vojska, samo nekoliko sati nakon što su čelnici Južne Koreje, Japana i SAD-a pozvali Pjongjang da prestane s provokacijama ukoliko se ne želi suočiti s novim pritiscima.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Riječ je bila o raketi kratkog dometa zemlja-zrak, doznaje se iz zapovjedništva južnokorejske vojske u kojem dodaju da vojska još uvijek utvrđuje detalje o raketi.

Do ispaljivanja rakete dolazi samo nekoliko sati nakon što se američki predsjednik Barack Obama u Washingtonu, na rubu summita o nuklearnoj sigurnosti, sastao s japanskim premijerom Shinzoom Abeom i južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye, koje je pozvao da pojačaju pritisak na Sjevernu Koreju zbog njenih aktivnosti.

Sjeverna Koreja posljednjih je tjedana u više navrata ispalila pokusne balističke projektile, uključujući dalekometnu raketu ispaljenu u veljači. Ta je zemlja 6. siječnja izvela i nuklearni pokus zbog kojega joj je početkom ožujka Vijeće sigurnosti izglasalo sankcije. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene